Wonen zonder beperking

Eind 2015 heeft de gemeente Son en Breugel gevraagd aan de burgers of ze mee wilden denken over zorg in de toekomst. Een voorwaarde om in aanmerking te komen voor een woning is dat de bewoner al in Son en Breugel woont of werkt of dat mantelzorgers hier wonen.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Het wooninitiatief bestaat uit twee complexen en een gedeelte met 9 woningen en een gezamenlijke ruimte aan de Heistraat in het centrum van Son én 10 nieuwbouwappartementen aan de Molenstraat, gelegen op ongeveer 700 meter van de Heistraat en de gezamenlijke ruimte. Het zijn zelfstandige woningen waarop de regeling huurtoeslag van toepassing is. Begeleiding is dagelijks aanwezig. Het wonen is op basis van scheiden wonen en zorg. Dit betekent dat de bewoner zelf woonlasten en levensonderhoud betaalt. Huurtoeslag is mogelijk.


Indeling gemeenschappelijk deel

Bewoners kunnen gebruik maken van gemeenschappelijke ruimte aan de Heistraat.
Bestaande uit een woonkamer met open keuken en een gezamenlijk terras. Er is een aparte ruimte ingericht als kantoor en gespreksruimte.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Woonkamer met open keuken, terrasje, 1 slaapkamer, hal, badkamer met toilet, wastafel en douche.

Situering in wijk

Centraal gelegen, nabij het centrum en alle voorzieningen.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Aantal bewoners

9

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Omschrijving

Als je autisme hebt, heb je het altijd en overal. Autisme moet dan ook niet enkel en alleen behandeld worden in een behandelkamer van een instituut, autisme is een bijzonderheid die vraagt om ondersteuning op allerlei levensgebieden. Wanneer je dat nodig hebt, in een bepaalde fase van je leven. En vooral niet wanneer je dat niet nodig hebt. Bij het Regionaal Autisme Centrum zien we autisme als een onderdeel van je leven. Niet als een ziekte die geneest maar als een eigenschap waar je mee kunt leren omgaan.

Wonen bij het Regionaal Autisme Centrum is gebaseerd op het scheiden van wonen en zorg. Dit betekent dat elke bewoner zelf zijn woonlasten en levensonderhoud betaalt. Huurtoeslag is (vaak) mogelijk. De ondersteuning wordt gefinancierd vanuit een WMO-indicatie afgegeven door de gemeente.
Een WLZ – indicatie ( Wet Langdurige Zorg) is soms ook passend. Er wordt altijd zorg op maat geboden. Bij alle woonprojecten kunnen bewoners dagelijks een beroep doen op de begeleiders.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.