Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Het Alternatief

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

​We bieden 24 uur per dag, 7 dagen per week, wonen, begeleiding en zorg.

Woning

Omschrijving

​Onze boerderij is dit jaar 222 jaar oud! Het is een mooie, grote en gezellige plek om te wonen. Er is een enorme tuin die we met de jongeren zullen onderhouden. Ook is er een zwembad en allerlei andere mogelijkheden om lekker in de buitenlucht actief bezig te zijn en te ontspannen. Ook beschikken we over een stuk bos (op 5 kilometer afstand) waar we met de gasten bomen gaan zagen voor de kachel. Op korte termijn gaan we ook allerlei dieren huisvesten waarvoor de jongeren (naar draagkracht) verantwoordelijk zullen zijn. Op onze eigen moestuin (nog in aanleg) zullen we met de jongeren onze eigen groenten gaan verbouwen. Het is een heerlijke plek om te ontspannen/inspannen én allerlei vaardigheden te leren die op latere leeftijd zeer bruikbaar zijn.
Indeling gemeenschappelijk deel
De woonboerderij beschikt over een enorme woonkamer (meer dan 250 m²) met leefkeuken. In deze ruimte wordt er samen geleefd, gegeten, ontspannen en inspannen. De woonkamer beschikt over een gezellige openhaard waar het met de jongeren het gekapte hout zullen stoken. Er is een groot terrein rondom het huis met bomen, een groot grasveld (voor o.a. voetbal), een grote schuur om met de jongeren te klussen en veel ruimte voor het houden van dieren. Op de eerste verdieping zijn zeven gezellige kamers beschikbaar en slapen de gezinshuisouders. Er zijn twee douches en twee toiletten op de boven verdieping en twee toiletten op de benedenverdieping.

De boerderij ligt op de rand van de wijk. Aan de ene kant is op enkele minuten lopen het winkelcentrum en de andere kant op loop je zo de weilanden in. Op fietsafstand is er bos, een openluchtzwembad, de rivier et cetera. Met een half uur autorijden zijn we in het centrum van Utrecht

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

​Het team van het Alternatief is zeer ervaren in de jeugdzorg. We bieden als kleinschalige woonvorm een alternatief voor (gesloten) residentiële jeugdzorg. Er is ruimte voor een kleine groep jongeren met complexe problematiek. We werken met een vast aantal professionele opvoeders, omdat we geloven dat boven gebruikelijke zorg moet plaatsvinden vanuit het normaal dagelijks leven. Deze vorm van jeugdhulp biedt een intensieve behandeling, begeleiding en opvoeding in een huiselijk klimaat. Zo krijgen deze jongeren ook de kans zicht te ontwikkelen en hun plek te vinden in de maatschappij.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Verzorging

Geen

Omschrijving

​We bieden 24 uur per dag, 7 dagen per week, wonen, begeleiding en zorg. We vinden dat elke jongere (en elke levensfase) uniek is en combineren een intensieve behandeling met opvoeding en begeleiding. Zo bouwen we aan de toekomst van onze jongeren. Een specialistische behandeling is zowel intern als extern mogelijk. We werken met een meer- fase-model waarbij jongeren kunnen doorgroeien en er dus niet meer hoeft worden doorgeplaatst.De eerste fase richt zich op gedragsregulatie en behandeling. Het samen leven en de huiselijke sfeer vormen de basis voor effectieve behandeling.In de tweede fase komt de jongere te wonen in een zelfstandige woonstudio op het terrein. Vanuit nabijheid kunnen zij hier werken aan zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Zij houden uiteraard toegang tot de 24-uurs zorg voor hulp en ondersteuning. De begeleiding en behandeling blijven onverminderd doorgaan tot we onze doelstellingen daadwerkelijk gerealiseerd hebben en jongeren zelfstandig kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.