Wonen zonder beperking

Het Katshuis

Terug naar overzicht

De woongroepen van de 1 en 2e fase van de Katspolderlaan beoogt een beschermde woonplek te bieden aan cliënten met een zeer beperkte mate van zelfstandigheid. Cliënten die geen regie over hun dagelijks leven (kunnen) hebben.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Het bieden dagelijkse ondersteuning aan een vaste groep cliënten in een kleinschalige woongroep om de rust en het overzicht in een vertrouwde omgeving te realiseren.

Indeling gemeenschappelijk deel

De woning is gerealiseerd in een complex met twee woongroepen en 7 appartementen welke verdeeld zijn over 2 verdiepingen. Het complex is gelegen in een woonwijk in Terneuzen. Deze woongroep en de appartementen zijn een uitbreiding op de reeds bestaande locatie ‘het Katshuis’.

De woongroepen bevinden zich op de beneden verdieping en heeft een aparte ingang naar een woonhuis met 6 slaapkamers en een gezamenlijke woonkamer en keuken. Als extra voorziening is er een plafondlift die van de aangepaste badkamer (hoog-/laagbad) naar de slaapkamers loopt. Om het huis is een afgesloten tuin.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De woongroepen van de 1 en 2e fase van de Katspolderlaan beoogt een beschermde woonplek te bieden aan cliënten met een zeer beperkte mate van zelfstandigheid. Cliënten die geen regie over hun dagelijks leven (kunnen) hebben.

Aantal bewoners

19

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

Vraaggericht en competentiegericht werken vormen de basis van het methodisch werken. Dit betekent dat de hulpvraag van de cliënt het uitgangspunt voor overleg en aanbod vormt.
Het behouden en ontwikkelen van vaardigheden wordt mogelijk gemaakt d.m.v. haalbare doelen, succeservaringen en overzichtelijke stappen.

Er wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met de wensen, behoeften en keuzes van de cliënt. Het ondersteuningsplan is een belangrijk hulpmiddel om de visie op de ondersteuning consequent te vertalen naar het dagelijks handelen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.