Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Het Rekerhuis zoekt nieuwe bewoner / logées!

Terug naar overzicht

Dit uniek kleinschalig wooninitiatief biedt een warm en veilig thuis voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking en autisme (VG4-VG6) en is gelegen aan de Rekerdijk in Alkmaar. Wij bieden 24/7 zorg en logeren.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Onze prachtige locatie, op 3000 m2 grond, gekenmerkt door veel groen, is reeds 40 jaar in het bezit van de familie Jong, die ook aangeeft deze combinatie van maatschappelijke participatie en het in stand houden van het familiehuis in Alkmaar uniek te vinden.


Indeling gemeenschappelijk deel

Onze woning biedt een ruime en gezellige gemeenschappelijke woonkamer en keuken waar door onze huidige bewoners veel gebruik van gemaakt wordt. In hetzelfde pand bevinden zich 8 ruime woon-slaapkamers en een kamer voor de begeleiding. Daarnaast hebben we 3 badkamers en 4 toiletruimtes.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Alle kamers zijn zeer ruim, tussen de circa 16 - 20 m2 en bevinden zich zowel op de begane grond- als op de eerste verdieping. De bewoner kan de kamer naar zijn of haar eigen wensen en ideeën inrichten. Op elke kamer is naast een radio/tv-aansluiting ook wifi aanwezig. Tevens is elke kamer voorzien van een eigen wastafel.

Logeren
Boven de ruimte voor de dagactiviteiten, zijn 2 prachtige logeerkamers gecreëerd , welke uitermate geschikt zijn om de voorfase van zelfstandig wonen mee te maken of gewoon om periodiek te verblijven, bijvoorbeeld tijdens vakantie van ouder / voogd.
Deze kamers zijn voorzien van radio/tv, wifi en een wastafel. Wij hebben nog ruimte om enthousiaste logees te plaatsen. Niet alleen in het weekend, maar ook door de week is er ruimte! Bekijk hier onze logeermogelijkheden.

Situering in wijk

Het is een fantastische locatie, optimaal geografisch gelegen ten opzichte van Medisch Centrum, winkelcentrum, De Rekerhout en wijkcentrum Rekere 2.0. Zelfs de binnenstad van Alkmaar ligt op 8 minuten fietsen.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Wij bieden onze bewoners een 'warm en veilig thuis', waarin "onbeperkt denken in mogelijkheden", hoog in het vaandel staat. Momenteel hebben we een hechte groep van 7 bewoners, waarvan 2 dames en 5 heren, variërend in de leeftijd van 20 tot 30 jaar. Alle bewoners hebben een indicatie tussen de VG4 - VG6. Voor de homogeniteit is bewust gekozen voor deze doelgroep.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Zeer intensief

Verzorging

Zeer intensief

Omschrijving

Wij bieden 24/7 zorg aan onze bewoners met een WLZ-indicatie (VG4-VG6). Voor elke bewoner is er voldoende ruimte voor zijn/haar eigen ontwikkeling. We kijken niet alleen naar wat iemand het liefste doet, maar ook waar degene goed in is.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.