Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Het Rijtven - ORO

Terug naar overzicht
Logo ORO ziet kansen

Veilig wonen. In een kleine groep, in een rustige en veilige omgeving. Dat noemen we groepswonen op een beschermd terrein. Dit kan op Het Rijtven in Deurne. Hier wonen mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking of (ernstige) gedragsproblemen, van kinderen tot volwassenen en ouderen.

Woning

Omschrijving

Op het mooie Rijtven-terrein biedt ORO verschillende woonvormen voor drie groepen, weten Kind & Jeugd, Complex gedrag en Intensieve zorg.

De complexnamen op het Rijtven zijn:

  • Heertgank
  • Het Erf
  • Het Gebint
  • De Loop
  • Den Dreef

Je woont er in een mooie groepswoning met alle zorg en begeleiding die je nodig hebt.

Indeling gemeenschappelijk deel

Een aantal voorbeelden:
Een woning aan Den Dreef is speciaal ingericht voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Hier wonen kinderen waarbij de ontwikkelingsvraag, de gedragsvraag of de verpleegkundige/zorgvraag voorop staat. Voor kinderen/jongeren tussen de 13 en 23 jaar met complex gedrag die vastlopen binnen hun netwerk, is er op Het Rijtven ook een eigen woonplek, namelijk een van de Heertgank-woningen.

Voor cliënten met Complex Gedrag zijn er woningen die specifiek zijn ingericht voor deze groep, zoals de Noordzone, Erf of Heertgank. Deze woningen bieden dus nóg meer randvoorwaarden om hulpvragen zo goed mogelijk te helpen beantwoorden.

Speciaal voor cliënten met een intensieve zorgbehoefte hebben we een aantal woningen die naadloos aansluiten bij hen behoeften. In Het Gebint zijn bijvoorbeeld een aantal woningen gericht op de ouderwordende cliënten met een beperking. Een aantal bungalows op het Rijtven zijn voor cliënten van jong tot oud die intensieve zorg nodig hebben en gebaat zijn bij een prikkelarme omgeving.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Het Rijtven maakt deel uit van nieuwbouwwijk De Rijtse Vennen in Deurne. Wonen op Het Rijtven betekent een fijn, beschermd leven. Er is een boerderij, er zijn dieren, een speellandschap, een café, noem maar op. Je kunt wandelen en fietsen op het terrein en in de bosrijke omgeving. De groene omgeving van Het Rijtven biedt een schat aan verrassende recreatiemogelijkheden.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Meervoudige beperking

Omschrijving

Op het Rijtven wonen mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking of (ernstige) gedragsproblemen. De leeftijd varieert van kind tot ouderen, dus van baby tot 80-plusser. Voor kinderen en jongeren zijn er speciale woningen. Dat geldt ook voor ouderen.

Aantal bewoners

100

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Omschrijving

De ondersteuning wordt geboden naar behoefte van de bewoner; er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.
Voor meer vragen of meer informatie kun je contact opnemen met ORO Entree.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.