Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Hoeve Corisberg (DeSeizoenen)

Terug naar overzicht
Logo De Seizoenen

De Corisberg is een kleinschalige woon- en werkgemeenschap. Mensen met een verstandelijke beperking vinden hier een veilige, vertrouwde woonomgeving en een zinvolle werkplek. De Corisberg in Heerlen bestaat uit een boerderij, Hoeve Corisberg en vier woonhuizen. Verder is er nog een woonhuis in Ke...

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

De woonwerkgemeenschap de Corisberg is gesitueerd in het Caumerbeekdal in Heerlen. De Corisberg bestaat uit een Limburgse carre boerderij met in de nabijheid 4 zorgwoningen. De vier woonhuizen hebben allen een sterke eigenheid en worden bewoond door zes volwassenen per woonhuis. De benaderingswijze wordt gekenmerkt door enerzijds het bieden van sfeer en gezamenlijkheid. Anderzijds het bieden van rust, regelmaat en ritme. Ondersteuning in de zelfzorg (ADL) wordt in ieder woonhuis afgestemd op de individuele vraag van de bewoner. Het antroposofisch gedachtegoed wordt zichtbaar in het dagelijks leven. We richten ons op de mogelijkheden, talenten en wensen van de bewoner. In de woonhuizen en op de werkgebieden van de gemeenschap de Corisberg geven bewoners en medewerkers gezamenlijk het dagelijks leven vorm en inhoud.

Indeling gemeenschappelijk deel

Vier geschakelde woonhuizen gelegen aan Hoeve Corisberg. Het terrein is gelegen in een heuvelachtig gebied. Met in achtneming van dit gegeven is de omgeving ingericht voor rolstoelgebonden bewoners en deelnemers. In de villa Terwinsel in Kerkrade wonen bewoners die dagelijks komen werken op de Hoeve.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Begane grond: Entree/hal, gardarobe, gang, woonkamer met open keuken, bewonerskamer MCG, MIVA douche/bad/toilet, 2x bergkast, toilet, kantoor woonteam.
Vaste trap naar boven, eventueel mogelijkheid tot het plaatsen van een traplift.
Eerste verdieping: 5 bewonerskamers, toilet, badkamer met douche, witgoedruimte.

Situering in wijk

Winkels, kerk, etc. binnen een straal van 1 km

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Lichamelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De Corisberg is een kleinschalige woon- en werkgemeenschap. Mensen met een verstandelijke beperking vinden hier een veilige, vertrouwde woonomgeving en een zinvolle werkplek. De Corisberg in Heerlen bestaat uit een boerderij, Hoeve Corisberg en vier woonhuizen. Verder is er nog een woonhuis in Kerkrade.

Aantal bewoners

0

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Onze zorg en ondersteuning zijn er op gericht dat we zoveel mogelijk ‘de mens de mens laten zijn’.
Medewerkers helpen bewoners daar waar nodig om hun eigen leven invulling te geven. Dit doen we door met elkaar in dialoog te gaan en te zoeken naar ontplooiingsmogelijkheden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.