Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Humanitas DMH Homerunhuis Den Bosch

Terug naar overzicht

Het Homerunhuis in Den Bosch staat midden in de wijk De Kruiskamp op loopafstand van de Helftheuvel en vlakbij het centrum van Den Bosch. Het huis bevindt zich in een pas gerenoveerd pand en bestaat uit 13 studio’s op de eerste verdieping voor jongeren tussen de 18 en 24 jaar.

Woning

Soort woning

Zit/slaapkamer, Appartement

Omschrijving

Jongvolwassenen met een LVB leren in onze Homerunhuizen begeleid zelfstandig wonen. Ons Homerunhuis aan de Evertsenstraat is vlak bij het centrum en bestaat uit 13 studio’s op de eerste verdieping. Alle studio's hebben een eigen keukenblok en sanitair en voldoen aan de eisen van deze tijd. Daarnaast is er een gemeenschappelijke keuken waar samen met de begeleiding gekookt kan worden en waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Ook is er een gemeenschappelijk buitenterrein.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Wij bieden een woonlocatie midden in de wijk, op loopafstand van de Helftheuvel, vlakbij het Engelenmeer.

Bereikbaarheid

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Jongvolwassenen tussen de 18 en 24 jaar met een licht verstandelijke beperking en een WLZ-indicatie (of een andere passende financiering). Zij hebben daarnaast te maken met problemen op meerdere leefgebieden. Ze hebben bijvoorbeeld hulp nodig bij hun administratie en het zoeken naar werk of dagbesteding.

Aantal bewoners

24

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Wij bieden hulp aan jongvolwassenen van 18 tot 24 jaar. In een traject van 2 tot 4 jaar leren zij in vier fasen, de zogenoemde honken, zelfstandig te wonen. Hoe lang iemand op een honk blijft, hangt af van de ontwikkelingen die hij of zij doormaakt. We bieden voor iedereen een traject op maat, met eigen doelen en een eigen tijdspad. De jongvolwassenen kunnen 24 uur per dag terugvallen op hun begeleider. Als de jongvolwassene alle honken is gepasseerd, is hij of zij klaar om zelfstandig te wonen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.