Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Humanitas DMH Blauwe Torenstraat Lochem

Terug naar overzicht

Blauwe Torenstraat ligt in het schilderachtige oude centrum van Lochem en bestaat uit 15 moderne appartementen. Veel bewoners zijn jong, twintigers, met multiproblematiek. Er is ook een gezamenlijke huiskamer waar 3 keer per week gekookt wordt.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Moderne appartementen (jaren ’90) aan een galerij rond een gezellige binnentuin.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een ruime gezamenlijke huiskamer met keuken.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Eigen appartement met een huiskamer met een keukentje, een slaapkamer en een badkamer.

Situering in wijk

Een bruggetje over de vaart brengt je naar een zijstraat in het schilderachtige oude centrum van Lochem. Daar ligt woonlocatie de Blauwe Torenstraat, een appartementencomplex uit de jaren ‘90. Aan de in oude stijl opgetrokken buitenkant zie je niet dat erachter een riant complex huist, met 15 appartementen aan een galerij rond een gezellige binnentuin. Leibomen sieren het terras van de binnentuin, waaraan ook de bergingen grenzen. Handig, want de bewoners rijden via de achterom hier zo hun fiets binnen.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Psychiatrische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek.

Aantal bewoners

15

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Veel bewoners zijn jong, twintigers, met multiproblematiek. Belangrijk is daarom rust bewaren, regelmaat en structuur. Voor het avondeten schuiven de meeste bewoners graag aan in de ruime huiskamer op de Blauwe Torenstraat. Hier wordt drie keer in de week gekookt.
In de ochtend vertrekt het grootste deel van de bewoners naar hun opleiding, werk of dagbesteding. In de Blauwe Torenstraat wonen relatief veel jongeren – of ‘jonkies’, aldus een bewoner. Daarna daalt eventjes de rust over de locatie neer. Tot het eerste koffiemoment, wat altijd goed wordt bezocht. De bewoners die geen dagbesteding hebben of die net die dag begeleidingsgesprekken hebben, sluiten graag aan bij de koffiemomenten. Een kwartier voor tijd verzamelen de koffieliefhebbers zich al, druk kletsend, op het terras tussen de leibomen op de binnenplaats.
Drie keer per week zorgt de begeleiding in de huiskamer voor het avondeten. Twee keer – op maandag en dinsdag – koken ze vers, de derde avond warmen ze op wat over is. De bewoners verderop in de straat en andere mensen die ambulante begeleiding van Homerun krijgen, mogen ook aanschuiven. Als ze zich van tevoren maar even aanmelden. Dit zijn jongeren die vaak een combinatie van verstandelijke beperking en andere problematiek, zoals verslaving en schulden hebben. Bij elkaar een bonte mix aan bewoners, die de Blauwe Torenstraat tot een levendige locatie maken.


Hier kunnen mensen wonen met een WLZ indicatie ZZP; VG3, VG4, VG5, VG6, GGZ1, GGZ2, GGZ3, GGZ4

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.