Wonen zonder beperking

Huybheide 3-4 en 9-10

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Op het terrein voor Beschermd Wonen in Koningslust liggen veertien twee-onder-een-kapwoningen die samen het woonerf Huybheide vormen. Op het verkeersluwe terrein kunnen de cliënten zich vrij en veilig bewegen met begeleiding.

In elke woning wonen 6 mensen, zij delen de woonkamer en keuken. Er is een huiselijke sfeer, er is veel aandacht voor gemak en comfort. De bewoners hebben een eigen zit/slaapkamer en delen een zorgbadkamer. Enkele woningen hebben een railsysteem ter ondersteuning van de verzorging. Sommige woningen hebben een serre en overal is er een omheinde tuin.

Indeling gemeenschappelijk deel

Huiskamer, keuken, badkamer

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Per woning: Huiskamer, keuken, kantoor, linnenkamer, badkamer, 6 slaapkamers en een hal. De woning is geheel voorzien van een tilliftsysteem, hoog-laag bedden, hoog-laag bad en douchebrancard. Alles begane grond.

Situering in wijk

De woonwijk ligt landelijk, op het terrein voor Beschermd Wonen op 500 meter afstand van de kern van het dorp Koningslust. Openbaar vervoer (bus) is op loopafstand van de woningen. In het dorp is een winkel, cafés en verenigingen. Op het terrein zijn veel mogelijkheden voor aangepaste dagbesteding. Bewoners bezoeken graag de snoezelweide die op het terrein ligt of maken een wandeling. Daar ligt ook d’n Ingel waar regelmatig gezellige activiteiten en vieringen zijn.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Epilepsie, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

EMB-groep (ernstig meervoudig beperkt).
Deze cliënten hebben een grote zorgafhankelijkheid als gevolg van hun verstandelijke en fysieke beperkingen.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld

Verzorging

Zeer intensief

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Ons doel is het bieden van een fijne woonomgeving met veiligheid en structuur, toegespitst op ieders individuele hulpvraag.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.