Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Daelzicht-Beschermd Wonen-Huybheide 9-10

Terug naar overzicht

EMB-groep (ernstig meervoudig beperkt). Deze cliënten hebben een grote zorgafhankelijkheid als gevolg van hun verstandelijke en fysieke beperkingen.

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Op het terrein voor Beschermd Wonen in Koningslust liggen veertien twee-onder-een-kapwoningen die samen het woonerf Huybheide vormen. Op het verkeersluwe terrein kunnen de cliënten zich vrij en veilig bewegen met begeleiding. In elke woning wonen 6 mensen, zij delen de woonkamer en keuken. Er is een huiselijke sfeer, er is veel aandacht voor gemak en comfort. De bewoners hebben een eigen zit/slaapkamer en delen een zorgbadkamer. Huybheide 9-10 is een gelijkvloerse woning voorzien van een plafond til systeem door het hele huis. Brede deuren en op de snoezel badkamers is een hoog/laag bad en een douche brancard aanwezig. Sommige woningen hebben een serre en overal is er een omheinde tuin.

Indeling gemeenschappelijk deel

Huybheide 9-10 heeft gezamenlijke huiskamers die in tweeën gesplitst kunnen worden en 2 grote snoezel badkamers. De keuken is gelegen in de doorgang tussen woonkamer en gang waar de slaapkamers zich bevinden.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Binnen huybheide 9-10 zijn 12 slaapkamers, allemaal voorzien van een wastafel en hoog-laag bed. 2 huiskamers, keuken, kantoor, linnenkamer, 2 snoezel badkamers met hoog-laag bad en douche brancard. De woning is geheel voorzien van een plafond tillift systeem. Alles is begane grond.

Situering in wijk

De woonwijk ligt landelijk, op het terrein voor Beschermd Wonen op 500 meter afstand van de kern van het dorp Koningslust. Openbaar vervoer (bus) is op loopafstand van de woningen. In het dorp is een winkel, cafés en verenigingen. Op het terrein zijn veel mogelijkheden voor aangepaste dagbesteding. Bewoners bezoeken graag de snoezelweide die op het terrein ligt of maken een wandeling. Daar ligt ook d’n Ingel waar regelmatig gezellige activiteiten en vieringen zijn.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Epilepsie, Meervoudige beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Huybheide 9 en 10 is een woongroep voor 12 cliënten met een ernstige meervoudige beperking. Deze cliënten hebben een grote zorgafhankelijkheid als gevolg van hun verstandelijke en fysieke beperkingen. De woongroep is ingericht met voorzieningen voor de doelgroep EMB. Veelal rolstoelgebonden. Mogelijke bijkomende problematiek: lichamelijke beperkingen, epilepsie, syndroom problematiek, visus- en auditieve problemen.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Intensief, Zeer intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

Ons doel is het bieden van een fijne woonomgeving met veiligheid en structuur, toegespitst op ieders individuele hulpvraag.
Begeleiding is gericht op het volledig overnemen van de zelfzorg en ADL. Daar waar mogelijk worden evt. vaardigheden gestimuleerd en wordt er begeleiding geboden bij geleidelijke achteruitgang. Doel is gericht op vergroten/behouden van kwaliteit van leven. Sensorische stimulatie/ beleven van sfeer en activiteiten is hier groot onderdeel van.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.