Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Jados Breda 1

Terug naar overzicht

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

In dit grote studentenhuis is Jados Breda 1 gevestigd. In totaal heeft Breda 1 13 kamers.

Breda 1 heeft, verdeeld over 2 bovenverdiepingen, 6 studentenkamers, een gezamenlijke keuken, woonkamer, 2 toiletten en 2 doucheruimtes en een gezamenlijke schuurtje voor fietsen.

Daarnaast heeft Breda 1 op de begane grond 7 studentenkamers, een gezamenlijke (woon)keuken, 2 toiletten en 2 douches. Op de begane grond zijn twee kantoren voor gesprekken met begeleiding. Daarnaast is er nog een gezamenlijke werk-/hobbyruimte waar zowel studenten als begeleiders gebruik van kunnen maken. Ook de tuin en het dakterras zijn beschikbaar om buiten van de zon te genieten.

Dit studentenhuis staat in een woonwijk met 2 kleine winkelcentra op ongeveer 5 minuten loopafstand. Daarnaast ben je met de fiets in ongeveer 10 minuten in hartje centrum Breda. De diverse onderwijsinstellingen liggen gemiddeld op 10 á 15 minuten fietsafstand.

Indeling gemeenschappelijk deel

- gezamenlijke woonkamer en keuken - Toilet en douche voor dames - Toilet en douche voor heren

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Kamers variëren in grote van 10 m2 tot 20m2

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Mbo, hbo en wo studenten met autisme

Aantal bewoners

13

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen. We zoeken aansluiting op punten waar jij dat nodig hebt en blijven op de achtergrond, maar wel beschikbaar.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.