Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Jados Dordrecht 1 & 2

Terug naar overzicht

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen.

Woning

Omschrijving

Jados Dordrecht 1 is samen met de woonlocatie Jados Dordrecht 2 gevestigd in een karakteristieke woonwijk in Dordrecht. Het studentenhuis bestaat uit twee woningen.

Elke woning wordt door twee of drie studenten gedeeld, ieder met toegang tot een eigen kamer. De keuken en badkamer worden gedeeld. Aan de tuin grenzen de gedeelde schuurtjes, waarin je bijvoorbeeld je fiets of scooter kunt stallen.

De locatie beschikt over een gezamenlijke ruimte waar ook het kantoor van de begeleiders gesitueerd is. Deze gezamenlijke ruimte heeft een woonkamer en keuken die gebruikt kan worden om gezamenlijk te koken en eten, maar ook voor spelletjes avonden. Daarnaast beschikt de gezamenlijke ruimte ook over een wasmachine waar de studenten gebruik van kunnen maken.

De woning is redelijk tot goed bereikbaar en ligt op loopafstand van de supermarkt, op fietsafstand van het centrum van Dordrecht en de dichtstbijzijnde uitvalsweg in de nabije omgeving ligt op slechts 3 minuten rijden.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Mbo, hbo en wo studenten met autisme

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen. We zoeken aansluiting op punten waar jij dat nodig hebt en blijven op de achtergrond, maar wel beschikbaar.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.