Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Jados Drachten

Terug naar overzicht

Jados biedt gespecialiseerde ondersteuning voor mensen met autisme bij het vinden en behouden van werk. We doen dat op verschillende manieren.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Drachten biedt begeleiding aan jongeren en volwassenen met de diagnose autisme. De begeleiding richt zich op verschillende leefgebieden en wordt op maat aangeboden. Eigen regie van de student/jongere over zijn/haar/hen ontwikkelingsmogelijkheden staan bij ons centraal. Begeleiding is tijdens vaste uren aanwezig op de locatie van maandag tot en met vrijdag. In het weekend is er, voor nood, telefonische hulp mogelijk van de bereikbare dienst.

Op dinsdagavond is er een theemoment en 1 keer per maand een bewonersoverleg. Tijdens het overleg komen er verschillende onderwerpen aan bod die bewoners zelf inbrengen. Dit wordt door de bewoners vormgegeven. Begeleiding is hierbij ook aanwezig. Op vrijdagavond eten we gezamenlijk. We doen geregeld gezellige activiteiten. Verder is er altijd ruimte om activiteiten te ondernemen met elkaar!

De appartementen

De appartementen zijn ruim en licht. De grootte van de 12 appartementen varieert. Elk appartement heeft een woonkamer, een slaapkamer, badkamer met douche en keuken.Ook heeft ieder appartement een eigen balkon. De begeleiding heeft een kantoor in een van de appartementen, met voor alle bewoners een grote gezamenlijke ruimte. Hierin is o.a. een flinke eettafel en een TV. Beneden hebben we onze eigen grote fietsenstalling voor je fiets of scooter. Je kan voor de deur gratis parkeren.

Omgeving woonlocatie Drachten
Jados Drachten 1 is gevestigd in een voormalig verzorgingshuis waarin nu verschillende zorgaanbieders zijn gevestigd, waaronder Jados met 12 appartementen op de 6de verdieping. Het gebouw is aangepast aan de hedendaagse standaarden voor wat betreft brandveiligheid, toegankelijkheid, internetaansluitingen e.d.Het gebouw staat in een rustige woonwijk. Er zijn winkels op 500 meter, met enkele supermarkten in de buurt. Ook is er een goede busverbinding met een snelle bus naar Groningen en Leeuwarden (30 minuten).

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Jados biedt gespecialiseerde ondersteuning voor mensen met autisme bij het vinden en behouden van werk.

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

Werk is belangrijk. Het kan voldoening geven, je kunt jezelf ontwikkelen. Werk zorgt voor daginvulling, sociale contacten en een inkomen. Je voelt je er prettiger door. Zomaar enkele redenen waarom mensen graag werken, maar dit is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Ervaar jij ook dat werken of het vinden van een baan niet altijd makkelijk is. Misschien zit je al langere tijd zonder werk, weet je niet wat voor werk je leuk vindt of bij je past of vind je het moeilijk een passende werkplek te vinden. Heb je geen idee waar je moet beginnen. Of loop je vast bij het schrijven van een sollicitatiebrief of tijdens een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld uit angst iets verkeerds te zeggen.

Het kan ook zijn dat je al een geschikte werkplek hebt maar dat je moeite hebt met de zaken die hierbij komen kijken. Bijvoorbeeld het werktempo, overzicht houden, contact met je collega’s of gesprekken met je leidinggevende. We zijn er voor zowel de werknemer als de werkgever.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.