Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Jados Eindhoven 1

Terug naar overzicht

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Jados Eindhoven 1 bestaat uit 2 studentenhuizen die 2 deuren van elkaar gescheiden zijn. Deze huizen zijn van binnen vrijwel identiek, bestaan uit 3 woonlagen en hebben beide een gezamenlijke keuken en woonkamer en drie badkamers met douche en toilet. Iedere studentenkamer beschikt over een eigen wastafel met spiegel en glasvezel internetaansluiting.

Er is in ieder studentenhuis plek voor 7 bewoners. Op beide locaties bevindt zich het kantoor van de begeleiding op de begane grond. In het hofje aan de binnenzijde is parkeergelegenheid beschikbaar welke enkel gereserveerd is voor bewoners van de studentenhuizen. Deze plek gebruiken bewoners tevens om te sporten, zomers lekker te zonnen of voor een BBQ.

Activiteiten

Doordat het twee studentenhuizen betreft zien de bewoners de huizen elkaar ook als twee gescheiden huishoudens. Hierdoor hebben beide locaties wekelijks een eigen bewonersoverleg en koken ze doorgaans voor hun eigen huis. Echter, omdat bewoners het als een verrijking zien van hun netwerk en sociale contacten, worden er geregeld gezamenlijke activiteiten georganiseerd, zoals een theemoment, spelavond, zelfstudie- planmoment en gezamenlijk diner. Daarnaast komen oud-bewoners ook nog regelmatig over de vloer. Brabantse gezelligheid dus!

Omgeving

De studentenhuizen van Jados maken onderdeel uit van een groter woonblok met reguliere studentenhuisvesting gevestigd in een woonwijk nabij het centrum. Er is een winkelcentrum gelegen op 5 minuten loopafstand. Daarnaast ben je in maximaal 10 minuten fietsen in hartje centrum Eindhoven. De diverse onderwijsinstellingen (Summa College, Fontys en TU/e) liggen op gemiddeld 10 á 15 minuten fietsafstand.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Mbo, hbo en wo studenten met autisme.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen. We zoeken aansluiting op punten waar jij dat nodig hebt en blijven op de achtergrond, maar wel beschikbaar.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.