Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Jados Enschede 1

Terug naar overzicht

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen.

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Ons studentenhuis Jados Enschede 1 is gevestigd in een modern pand en bestaat uit 9 studentenkamers verdeeld over drie appartementen. De drie appartementen hebben allen een eigen keuken, badkamer en toilet. Verder zijn er twee gemeenschappelijke woon- en eetkamers en is er een balkon. Ook is er een werkplek voor de begeleiding van Enschede 1.

Binnen dit huis wordt wekelijks een bewonersoverleg gehouden, hier kunnen studenten zelf punten ter discussie inbrengen. Hier vindt ook de verdeling plaats voor de huishoudelijke week- en maandtaken, de wekelijkse koks en af ruimers en de vaatwasser uitpakker van de week. Al deze taken worden door de studenten onderling gecheckt en afgevinkt. Eén van de maandtaken is het verzinnen van een groepsactiviteit, zo wordt er elke maand iets leuks voor de studenten georganiseerd.

Je woont op loopafstand van het centrum (5 minuten) en het station (15 minuten). De Universiteit bereik je met 20 minuten fietsen, de hogeschool is 10 minuten fietsen. In de directe omgeving zijn verschillende supermarkten en winkels.

Indeling gemeenschappelijk deel

  • Woonkamer/eetkamer/keuken
  • Gemeenschappelijke berging en balkon.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Mbo, hbo en wo studenten met autisme.

Aantal bewoners

9

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen. We zoeken aansluiting op punten waar jij dat nodig hebt en blijven op de achtergrond, maar wel beschikbaar.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.