Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Jados Enschede 2

Terug naar overzicht

Jados biedt gespecialiseerde ondersteuning voor mensen met autisme bij het vinden en behouden van werk.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Bij Jados Enschede 2 woon je midden in een woonwijk. De supermarkt, de drogist en bakker zijn je buurman. Voor een mooie wandeling is het bos dichtbij. Wil je naar het station? De opstapplek voor de bus is om de hoek. Toch liever met de fiets? Dan doe je er ongeveer 10 minuten over.

Wanneer je bij Enschede 2 komt te wonen, krijg jij je eigen appartement. Dit appartement heeft een slaapkamer, keuken en badkamer. Het appartement bevindt zich in een seniorenflat. In deze seniorenflat is plek voor tien bewoners van Jados. Deze plekken zijn verdeeld over de hele flat. De bewoners van deze locatie zijn voornamelijk bezig met het vinden van werk of volgen een opleiding in combinatie met een werkplek. Je hebt veel buren. Er zijn in totaal ongeveer 140 appartementen over het hele flatgebouw.

De begeleiding van Jados Enschede 2 heeft een eigen appartement op de begane grond. In dit appartement bevindt zich de woonkamer en het kantoor van de begeleiding. De woonkamer kan gebruikt worden door bewoners van Jados. Zo worden er damesavonden georganiseerd, kun je er een spelletje spelen of gewoon even een praatje maken. Dit wordt naar behoefte georganiseerd.

Begeleiding komt op geplande afspraken bij je langs voor een check. We vragen hoe het met je gaat en of je nog ergens hulp bij nodig hebt. Buiten deze checks hulp nodig? Dan kun je een appje sturen of bellen. We zorgen dan dat we in contact met je komen. 1 keer in week heb je een langer gesprek met je persoonlijk begeleider. We kijken dan uitgebreider naar waar je aan wilt werken. Ook pakken we de dingen op waar tijdens de kortere momenten geen tijd voor is.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een gezamenlijke ruimte waarvan gebruik gemaakt kan worden. Tevens is er een buiten voor algemeen gebruik.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Jados biedt gespecialiseerde ondersteuning voor mensen met autisme bij het vinden en behouden van werk.

Aantal bewoners

11

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

Werk is belangrijk. Het kan voldoening geven, je kunt jezelf ontwikkelen. Werk zorgt voor daginvulling, sociale contacten en een inkomen. Je voelt je er prettiger door. Zomaar enkele redenen waarom mensen graag werken, maar dit is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Ervaar jij ook dat werken of het vinden van een baan niet altijd makkelijk is. Misschien zit je al langere tijd zonder werk, weet je niet wat voor werk je leuk vindt of bij je past of vind je het moeilijk een passende werkplek te vinden. Heb je geen idee waar je moet beginnen. Of loop je vast bij het schrijven van een sollicitatiebrief of tijdens een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld uit angst iets verkeerds te zeggen.

Het kan ook zijn dat je al een geschikte werkplek hebt maar dat je moeite hebt met de zaken die hierbij komen kijken. Bijvoorbeeld het werktempo, overzicht houden, contact met je collega’s of gesprekken met je leidinggevende. We zijn er voor zowel de werknemer als de werkgever.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.