Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Jados Groningen 1, 2, 3 & 5

Terug naar overzicht

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Jados Groningen 1,2, 3 en 5 zijn gevestigd in de Dragant: een grote studentenflat in de wijk Selwerd. De eerste verdieping van de flat wordt volledig gehuurd door Jados. Aan de linkerkant van het trappenhuis zijn Groningen 1 en 5 gevestigd, aan de rechterkant Groningen 2 en 3. Zowel studenten als begeleiders weten elkaar hier te vinden, hoewel er ook voldoende rust, ruimte en privacy is.

Iedere groep bestaat uit 7 studenten. Zij delen een woonkamer en een keuken. Daarnaast heeft iedere student zijn of haar eigen kamer met badkamer.

De Dragant is een studentenflat, die in 2019 volledig gerenoveerd is. De flat is strak ingericht en goed geïsoleerd wat betreft energie en geluid. In september 2019 is buurtrestaurant Duindoorn in het gebouw gekomen. Je kunt hier voor een studentenprijsje koffie drinken, lunchen of dineren. Het restaurant is tevens een ontmoetingsplek. Je kunt er afspreken met anderen of deelnemen aan de activiteiten die er worden georganiseerd. Ook kun je er rustig studeren of een boek lezen. Er is een binnenplaats met picknicktafels waar je in de zomer de nodige zonnestralen mee kunt pakken.

De flat is op loopafstand van het Zernike Complex. Ideaal voor studenten die hier colleges hebben. Ook als je in het centrum van de stad moet zijn, zit je hier goed. Je fietst in zo’n tien á 15 minuten naar het academiegebouw of de Grote Markt. Liever met de bus? Er is een bushalte in de buurt. De wijk Selwerd is heel rustig. Er zijn meerdere supermarkten in de buurt en ook winkelcentrum Paddepoel is op steenworp afstand. Kortom: een rustige omgeving, met het bruisende studentenleven om de hoek.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een gedeelde woonkamer en keuken.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Situering in wijk

Studentenflat in Selwerd

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Mbo, hbo en wo studenten met autisme.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen. We zoeken aansluiting op punten waar jij dat nodig hebt en blijven op de achtergrond, maar wel beschikbaar.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.