Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Jados Groningen 6

Terug naar overzicht

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Jados Groningen 6 bevindt zich in de wijk de Wijert. In totaal is er plaats voor zeven bewoners, verdeeld over twee huizen naast elkaar. In het ene huis wonen vier studenten. In dat huis is een gezamenlijke wc, badkamer en keuken. Vanuit de keuken zie je het kantoortje van de begeleiding. Op de deur is aangegeven waar de begeleiding is als je ze niet in het kantoor ziet zitten. In het andere huis wonen drie studenten en is de gezamenlijke woonkamer voor alle zeven studenten. Ook is daar een tuin waar iedereen gebruik van mag maken. Dat huis is uiteraard ook voorzien van een gezamenlijke badkamer en wc. Apparaten zoals de vriezer en wasmachine deel je met z’n zevenen.

Omgeving Jados Groningen 6

Jados Groningen 6 staat in een rustige omgeving. Vanuit huis heb je de mogelijkheid om verschillende routes te wandelen door de stad of de natuur. Op loopafstand is er een winkelcentrum met onder andere twee supermarkten en een drogist.

Begeleiding

Er is doordeweeks van 08.00-21.00 uur begeleiding in het huis aanwezig. Soms heb je geplande afspraken, maar je mag de begeleiding ook op ongeplande momenten inzetten. Van maandag tot en met donderdag wordt er met de groep gezamenlijk gegeten en kook je om de beurt. Gezamenlijk eten is niet verplicht, maar we zien dat studenten er wel veel gebruik van maken. Eens in de twee weken is er een bewonersoverleg, waarin je de schoonmaaktaken verdeeld en bespreekt hoe het in huis gaat.

De voordelen van Jados Groningen 6 op een rij:

Een studentenhuis in een rustige wijk in Groningen
Ruime gedeelde faciliteiten
10 minuten fietsen naar het station, 15 minuten fietsen naar het centrum
Je fiets/scooter kan je binnen neerzetten

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Mbo, hbo en wo studenten met autisme

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Enige

Omschrijving

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen. We zoeken aansluiting op punten waar jij dat nodig hebt en blijven op de achtergrond, maar wel beschikbaar.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.