Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Jados Leeuwarden 1

Terug naar overzicht

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Jados Leeuwarden 1 biedt plek aan maximaal zeven studenten. Iedereen heeft zijn eigen kamer, die jij zo kunt inrichten zoals jij dat leuk vindt. De kamers bevinden zich op twee verschillende verdiepingen. Op iedere verdieping is een toilet en badkamer aanwezig. Er is een gezamenlijke ruime, open keuken, een gezamenlijke woonkamer en er zijn twee terrassen. Ook is er een werkplek voor de begeleiding.

Het studentenhuis bevindt zich in een groot statig pand aan de gracht in de binnenstad van Leeuwarden.

Omgeving Jados Leeuwarden 1

Recht tegenover het studentenhuis staat een bekende trekpleister van Leeuwarden; De Blokhuispoort. Dit is een voormalige gevangenis dat is omgebouwd tot een bedrijventerrein met verschillende winkeltjes in de voormalige cellen. Aan de gracht kant kun je heerlijk lunchen, borrelen of dineren bij Proefverlof.

Op hetzelfde terrein zit een prachtige bibliotheek; De Bieb. Hier zitten onze studenten graag te werken, boeken te lezen en ook worden hier regelmatig cursussen of lezingen gegeven.

Op zo’n 300 meter lopen afstand ben je al in de binnenstad wanneer je Jados Leeuwarden 1 verlaat. Alle winkels, horeca en terrassen zijn erg dichtbij. Ook de supermarkten (Jumbo, AH) zijn op loopafstand.

En voor alle (toekomstige) studenten: oh zo fijn dat ook je hogeschool dichtbij is! Zowel de NHL/ Stenden Hogeschool als het Van Hall Larenstein zijn binnen 5 tot 10 minuten fietsend te bereiken.

Begeleiding bij Jados Leeuwarden 1

Het samenwonen vinden wij leuk! Je kunt veel van elkaar leren, je leert nieuwe mensen kennen binnen Jados en wij stimuleren dan ook het samen zijn. Vier van de vijf doordeweekse dagen eten we met de hele groep. Eén persoon kookt dan voor de groep, soms met hulp van de begeleiding. Het is maar net wat jij prettig vindt.

Op maandagavond houden wij altijd een bewonersoverleg. Hier bespreken we alles wat er maar ter tafel komt met betrekking tot het samenwonen en leven. Ruimte voor jezelf is er natuurlijk ook. Je hebt je eigen kamer waarin je terug kunt trekken.

De begeleiders van Jados hebben een kantoortje in het midden van het pand. De deur van de begeleiding staat open voor al je vragen. Eens per week heb je samen met je persoonlijk begeleider een gesprek over hoe het met je gaat, bespreken we je doelen en wat jij verder graag wilt delen. In het weekend is er geen begeleiding aanwezig.

Wel hebben wij bij Jados een bereikbare dienst; mocht je op het moment dat er geen begeleiding aanwezig is in huis toch vastlopen/ hulp nodig hebben, dan kun je terecht bij de bereikbare dienst.

Financiering

Om in aanmerking te kunnen komen voor zorg bij Jados Leeuwarden 1, ben je afhankelijk van een indicatie van de gemeente Leeuwarden. De kosten voor de huur zijn wel voor eigen rekening.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een gezamenlijke ruime, open keuken, een gezamenlijke woonkamer en er zijn twee terrassen. Ook is er een werkplek voor de begeleiding.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Situering in wijk

Leeuwarden Centrum

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Mbo, hbo en wo studenten met autisme

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen. We zoeken aansluiting op punten waar jij dat nodig hebt en blijven op de achtergrond, maar wel beschikbaar.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.