Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Jados Leiden 1, 2 & 3

Terug naar overzicht

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme.

Woning

Soort woning

Groepswoning, Appartement

Omschrijving

Jados Leiden 1,2 & 3 heeft ruimte voor 22 studenten met autisme De 22 kamers zijn verdeeld over drie groepen; Leiden 1, 2 en 3. Leiden 1 en 3 bieden plaats aan zeven bewoners en Jados Leiden 2 aan acht.

Deze locaties zijn alle drie gevestigd in een appartementencomplex in de Merenwijk. Jados Leiden 1 en 2 bevinden zich op de vijfde verdieping en Jados Leiden 3 op de derde verdieping. De overige appartementen van het complex en het gebouw ertegenover is bedoeld voor studentenhuisvesting. De wijk is gelegen buiten het centrum en is multicultureel.

Drie appartementen samen vormen één groep. Ieder appartement heeft een eigen keuken, badkamer en kelderbox ter beschikking. Tevens heeft elke groep één gemeenschappelijke ruimte in één van de appartementen. Hier wordt wekelijks een bewonersoverleg gehouden, gezamenlijk gegeten en is er de mogelijkheid voor groepsactiviteiten. Iedere groep heeft tevens een wasmachine tot zijn beschikking in de gemeenschappelijke ruimte.

Begeleiding in Leiden
De begeleiding van Jados Leiden 1 en 2 hebben een gezamenlijk kantoor in een apart appartement op de vijfde verdieping. De begeleiding van Jados Leiden 3 heeft het kantoor in één van de woonappartementen. Door middel van activiteiten en een groepsapp (via WhatsApp) worden de studenten van alle drie de locaties met elkaar verbonden.

Omgeving
De woonlocatie ligt op 10 minuten fietsafstand van Station Leiden Centraal en ongeveer 15 minuten van diverse faculteiten van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden. Er zijn op loopafstand bushaltes met diverse bestemmingen in Leiden, waaronder Leiden Centraal. Op loopafstand bevindt zich het winkelcentrum de Kopermolen.

Indeling gemeenschappelijk deel

Grote gezamelijke woonruimte per blok. Hierin zullen gemeenschappelijke activiteiten plaatsvinden.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Situering in wijk

Een appartementencomplex in de Merenwijk, op 10 minuten fietsafstand van Leiden Centraal en circa 15 minuten van diverse faculteiten van de Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden. Er zijn op loopafstand bushaltes met diverse diverse bestemmingen in Leiden, waaronder Leiden Centraal. Op loopafstand bevindt zich het winkelcentrum de Kopermolen.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Mbo, hbo en wo studenten met autisme

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen. We zoeken aansluiting op punten waar jij dat nodig hebt en blijven op de achtergrond, maar wel beschikbaar.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.