Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Jados Leiden 1, 2 & 3

Terug naar overzicht

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De studentenhuizen van Jados Leiden 1, 2 en 3 zijn gevestigd in een appartementencomplex in de Merenwijk. Leiden 1 en 2 bevinden zich op de 5e verdieping. Hier zijn appartementen voor in totaal 15 studenten. Leiden 3 biedt plaats aan 7 bewoners en is gevestigd op de 3e verdieping. De studentenhuizen bestaan uit meerdere appartementen die je met 2 of 3 personen deelt. Ieder appartement heeft een eigen keuken en badkamer en kamers met veel licht. Daarnaast zijn er in totaal 3 gemeenschappelijke ruimtes en een keuken waar je gezamenlijk gebruik van kunt maken en heeft ieder studentenhuis een wasmachine en een kelderbox waar.

De studentenhuizen liggen op 10 minuten fietsafstand van Leiden Centraal en circa 15 minuten van diverse faculteiten van de Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden. Er zijn op loopafstand bushaltes met diverse diverse bestemmingen in Leiden, waaronder Leiden Centraal. Op loopafstand bevindt zich het winkelcentrum de Kopermolen.

Indeling gemeenschappelijk deel

Grote gezamelijke woonruimte per blok. Hierin zullen gemeenschappelijke activiteiten plaatsvinden.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Situering in wijk

Een appartementencomplex in de Merenwijk, op 10 minuten fietsafstand van Leiden Centraal en circa 15 minuten van diverse faculteiten van de Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden. Er zijn op loopafstand bushaltes met diverse diverse bestemmingen in Leiden, waaronder Leiden Centraal. Op loopafstand bevindt zich het winkelcentrum de Kopermolen.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Mbo, hbo en wo studenten met autisme

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen. We zoeken aansluiting op punten waar jij dat nodig hebt en blijven op de achtergrond, maar wel beschikbaar.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.