Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Jados Maastricht 1

Terug naar overzicht

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Jados Maastricht 1 is gevestigd in het medisch centrum van Maastricht in de wijk de Brusselse poort.

De Brusselse poort is een rustige wijk met verschillende voorzieningen zoals een winkelcentrum en gezondheidscentrum. Jados Maastricht 1 dichtbij het stadcentrum en op 10 minuten fietsafstand van de Universiteiten en 5 minuten fietsafstand van Zuyd Hogeschool.

Op deze locatie is er plek voor 15 studenten van Jados, maar daarnaast wonen er door het hele gebouw verspreid (internationale) studenten. De woonruimtes van Jados bevinden zich op de eerste verdieping van het pand. Deze is zowel met de lift als de trap bereikbaar en is geheel gelijkvloers.

Jados Maastricht 1 bevat 7 studio’s met eigen toilet en douche of bad. Verder zijn er 8 kamers waar deze voorzieningen per twee worden gedeeld. Er is een gezamenlijke keuken met woonkamer. In de keuken is er voor iedere bewoner een afgesloten keukenkastje. Er is een gezamenlijke wasruimte waarin een wasmachine en droger staan. Zowel de kamers als studio’s zijn gemeubileerd. Ook is er een werkplek aanwezig voor begeleiding.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Mbo, hbo en wo studenten met autisme

Aantal bewoners

11

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen. We zoeken aansluiting op punten waar jij dat nodig hebt en blijven op de achtergrond, maar wel beschikbaar.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.