Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Jados Nijmegen 1

Terug naar overzicht

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Jados Nijmegen 1 is gevestigd in een oud herenhuis en heeft plek voor 7 studenten. Er zijn kamers in de souterrain, op de begane grond, eerste en tweede verdieping. Er zijn 2 douches en 3 wc’s die je met elkaar deelt. Nijmegen 1 heeft een leuk stadstuintje, een balkon en een dakterras voor gezamenlijk gebruik. Op de eerste verdieping is een gezamenlijke keuken, woon- en eetkamer waar ook de begeleiding haar werkplek heeft.

Nijmegen 1 staat in een rustige straat. Je hebt de levendigheid van een studentenstad in de buurt, maar er zijn ook rustgevende natuurgebieden op loopafstand. Het huis ligt op 5 minuten lopen vanaf het centrum van Nijmegen in een leuke, levendige wijk met in de buurt supermarkten, cafetaria’s, kroegjes en winkels. Verschillende onderwijsinstellingen zijn goed bereikbaar. Er rijden bussen op een paar minuten lopen afstand en het treinstation is in 20 minuten lopen te bereiken.

Indeling gemeenschappelijk deel

De woonkamer, keuken en twee badkamers. Er zijn drie toiletten aanwezig.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Nijmegen-Oost

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Mbo, hbo en wo studenten met autisme

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen. We zoeken aansluiting op punten waar jij dat nodig hebt en blijven op de achtergrond, maar wel beschikbaar.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.