Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Jados Nijmegen 2 & 5

Terug naar overzicht

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Jados Nijmegen 2 & 5 zijn aan elkaar liggende locaties die met elkaar verbonden zijn door een grote tuin. De huizen liggen in een rustige woonwijk aan de rand van Nijmegen. Vanaf deze locatie ben je met de fiets in 20 minuten op de Radboud universiteit en de HAN en in 15 minuten in het centrum van de stad. Vanaf het huis is het een kleine 10 minuten lopen naar de bushalte. In de straal van 10 minuten vind je verschillende supermarkten. Er is een Lidl, Coop en AH in de buurt.

In beide huizen is een rustige maar sociale cultuur. Het is mogelijk in rust te studeren of je terug te trekken om iets voor jezelf te doen. Daartegenover staat dat er zo nu en dan spelletjes met wie dat leuk vinden gespeeld worden. Af en toe worden er activiteiten georganiseerd met één of beide huizen. Denk hierbij aan een dagje weg, een sinterklaas activiteit, gezamenlijk eten rondom kerst, een creatieve middag of een lekkere wandeling in het bos. Er is hier altijd ruimte voor leuke initiatieven van bewoners.

Samen bij Jados
Bij Jados Nijmegen 2 is er een kookschema waar bewoners zich op kunnen inschrijven. Dit houdt in dat er regelmatig voor de groep gekookt wordt om vervolgens gezamenlijk te eten. Mee-eten is niet verplicht dus je kan ook altijd voor jezelf wat maken als je dat liever hebt. Daarnaast is er om de week een bewoners overleg (BO). Hierin kunnen de bewoners afspraken maken over zaken die moeten gebeuren of die niet fijn zijn. Daarnaast is er plek voor initiatieven om een keer iets met elkaar te ondernemen (dagje pretpark plannen, film avond, etc.).

Bij Jados Nijmegen 5 wordt er elke maandag door een bewoner voor de groep gekookt. Er wordt samen gegeten en wekelijks houden zij aansluitend het BO. De zaken die hierin besproken worden komen overeen met die van Nijmegen 2.

Hoe is de locatie ingedeeld?
Zowel Jados Nijmegen 2 als Jados Nijmegen 5 bestaan uit twee woonhuizen die omgebouwd zijn tot één grote woning. Op allebei de locaties is er op de begane grond een keuken, woonkamer, studeerkamer en twee toiletten aanwezig. Het kantoor van de begeleiding is ruim en heeft zowel een tafel om gesprekken aan te voeren als een comfortabele zithoek.

Op de bovenverdieping van beide locaties zijn 2 grote badkamers met hierin een douche, bad, toilet en twee wasbakken. Afhankelijk van welke kamer je hebt deel je de badkamer met twee tot vier huisgenoten. In Nijmegen 2 zijn er acht slaapkamers en in Nijmegen 5 zijn er er zeven.

Indeling gemeenschappelijk deel

Beneden een gezamenlijke woonkamer, studeerkamer, keuken en twee wc's. Boven twee gedeelde badkamers en twee w.c.'s.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Neerbosch-Oost

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Mbo, hbo en wo studenten met autisme

Aantal bewoners

8

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen. We zoeken aansluiting op punten waar jij dat nodig hebt en blijven op de achtergrond, maar wel beschikbaar.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.