Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Jados Nijmegen 7

Terug naar overzicht

Jados biedt gespecialiseerde ondersteuning voor mensen met autisme bij het vinden en behouden van werk.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Jados Nijmegen 7 is gevestigd in een van de oudste en markantste gebouwen van het Willemskwartier in Nijmegen. Voorheen was het een tricotage fabriek, later een sportschool en in 2013 is het verbouwd tot een eigentijds wooncomplex.

Het gebouw is een groot complex met 45 studio’s, zowel particulier als begeleid wonen. Ongeveer 12 à 13 studio’s zijn bedoeld voor begeleid wonen.

Begeleiding bij Jados Nijmegen 7

Gelijk links van de entree is ons kantoor gevestigd om de nabijheid met de bewoners te waarborgen. Iets verderop is de gezamenlijke woonkamer, die gelijk is aan alle andere studio’s: één ruimte met daarin een keuken en afzonderlijk een badkamer. Deze ruimte wordt gebruikt voor bewoners overleg, etentjes, spelletjes avonden of voor een theemoment. Het theemoment is iedere avond om half 8 en is geheel vrijblijvend. Iedere woensdag is het sollicitatie uurtje, waarin de begeleiding je helpt met solliciteren of je administratie. Er worden vaker activiteiten georganiseerd naar behoefte van de bewoners, zoals borrels, wandelingen, etentjes buitenshuis etc.

Omgeving

De woonlocatie ligt erg centraal in Nijmegen, net buiten het centrum. Veel voorzieningen zijn om de hoek, van lekkere snackbars tot kappers en supermarkten. Men woont hier op loopafstand van het station (8 minuten), centrum (15 minuten) en Radboud Universiteit, HAN (15 min) en ROC (5 minuten). Mocht je liever de bus pakken, dan zijn lijn 8 en 14 in de straat te vinden.

Nijmegen wordt omringd door prachtige natuur. Dus wil je even de rust opzoeken en hoofd leegmaken, dan zijn er veel wandelroutes binnen fietsbereik. De Ooijpolder, De Duivelsberg of de Hatertse Vennen. Iets dichterbij aan huis is het Goffert of tegenover de straat, de Spoorkuil. In de zomer wordt hier veel gebruik van gemaakt, wandelingen, picknick of allerlei soorten sportactiviteiten.

Indeling gemeenschappelijk deel

Daarnaast kun je gebruik maken van een gezamenlijke woonkamer en is er een kantoor waar je terecht kunt met hulpvragen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Jados biedt gespecialiseerde ondersteuning voor mensen met autisme bij het vinden en behouden van werk.

Aantal bewoners

13

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld

Verzorging

Geen, Enige

Behandeling

Geen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.