Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Jados Rotterdam 3

Terug naar overzicht

Jados biedt gespecialiseerde ondersteuning voor mensen met autisme bij het vinden en behouden van werk.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De woonlocatie van Jados Rotterdam 3 is gevestigd in een appartementengebouw met 10 verdiepingen in de wijk Charlois in Rotterdam. Het beschikt over ruime tweekamerappartementen met een mooi uitzicht. Er zijn ongeveer 12 appartementen beschikbaar voor de bewoners van Jados.

De appartementen hebben allemaal een aparte keuken, apart toilet en badkamer en een berging op de begane grond van het gebouw. De appartementen zijn gevestigd in een rustige flat met voornamelijk 55+ bewoners.

De begeleiding heeft een eigen appartement waar het kantoor en de gezamenlijke woonkamer zich bevindt. In de gezamenlijke woonkamer kunnen de bewoners elkaar ontmoeten, worden er spelletjes gespeeld en andere activiteiten gedaan. Tevens wordt er regelmatig samen gekookt en gezamenlijk gegeten. Eens in de zoveel tijd wordt er een activiteit buiten de deur georganiseerd zoals kanoën of ergens een hapje eten.

De omgeving
De locatie heeft twee supermarkten en diverse winkels op loopafstand. De locatie is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Er is een bushalte, metrostation (Slinge) en een tramhalte in de buurt. Op 20 minuten loopafstand is het Zuiderpark en daarachter is het winkelcentrum Zuidplein. Je kunt gratis parkeren bij de locatie.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Jados biedt gespecialiseerde ondersteuning voor mensen met autisme bij het vinden en behouden van werk.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Werk is belangrijk. Het kan voldoening geven, je kunt jezelf ontwikkelen. Werk zorgt voor daginvulling, sociale contacten en een inkomen. Je voelt je er prettiger door. Zomaar enkele redenen waarom mensen graag werken, maar dit is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Ervaar jij ook dat werken of het vinden van een baan niet altijd makkelijk is. Misschien zit je al langere tijd zonder werk, weet je niet wat voor werk je leuk vindt of bij je past of vind je het moeilijk een passende werkplek te vinden. Heb je geen idee waar je moet beginnen. Of loop je vast bij het schrijven van een sollicitatiebrief of tijdens een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld uit angst iets verkeerds te zeggen.

Het kan ook zijn dat je al een geschikte werkplek hebt maar dat je moeite hebt met de zaken die hierbij komen kijken. Bijvoorbeeld het werktempo, overzicht houden, contact met je collega’s of gesprekken met je leidinggevende. We zijn er voor zowel de werknemer als de werkgever.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.