Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Jados Utrecht 1&2

Terug naar overzicht

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

In Utrecht zitten vier locaties van Jados. Sinds begin 2022 zijn Jados Utrecht 1, 2 en 4 verhuisd naar het centrum van Utrecht, vlakbij de Dom.

Jados Utrecht 1 en 2 zitten allebei in een eigen ‘toren’, naast elkaar. Beide torens hebben drie verdiepingen. In elke toren zitten zeventien slaapkamers (met allemaal een eigen badkamer). De bewoners zijn verdeeld in twee groepen. Elke groep heeft heeft een eigen woonkamer en keuken. Ook zit er in allebei de torens een werkplek voor begeleiding. Er is een gedeelde binnentuin die ook door andere bewoners van het gebouw kan worden gebruikt.

De woningen bevinden zich in hartje centrum, aan een rustig straatje. Het centraal station is vijf minuten fietsen (of twintig minuten lopen) en de dichtstbijzijnde supermarkten (Albert Heijn en Jumbo City) zijn vijf minuten lopen. Winkels, restaurants en bioscopen zitten allemaal vlakbij. Locaties van de universiteit en hogeschool bevinden zich op maximaal vijftien minuten fietsen.

Begeleiding bij Jados Utrecht 1 en 2

Begeleiding is van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur) aanwezig. Wekelijks eet elke groep een keer gezellig samen en is er een bewonersoverleg. Tijdens het bewonersoverleg komen er verschillende onderwerpen aan bod van studenten of begeleiding. Het bewonersoverleg wordt door de studenten vormgegeven, zo is er iedere week een andere student voorzitter en notulist. Begeleiding is ook hierbij aanwezig. Verder worden er regelmatig activiteiten georganiseerd door begeleiding of studenten, zoals spelletjes spelen, tafeltennissen, voetballen, film kijken, een ijsje halen.

Indeling gemeenschappelijk deel

Grote gezamenlijke woonruimte per blok met een keuken. Hierin zullen gemeenschappelijke activiteiten plaatsvinden.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Situering in wijk

het is een gebouw met 7 verdiepingen. Het gebouw grenst aan park Transwijk.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Mbo, hbo en wo studenten met autisme

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen. We zoeken aansluiting op punten waar jij dat nodig hebt en blijven op de achtergrond, maar wel beschikbaar.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.