Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Jados Zwolle

Terug naar overzicht

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

In de wijk Westenholte zijn 2 locaties -Jados Zwolle 1 en 2- van Jados gehuisvest. Zwolle 1 biedt begeleiding aan studenten met de diagnose autisme, de begeleiding richt zich op verschillende leefgebieden en wordt op maat aangeboden. Eigen regie van de student over zijn/haar/hen ontwikkelingsmogelijkheden staan bij ons centraal.

De locatie van Jados Zwolle 1 bestaat uit 2 woonkamers met keuken, vier badkamers, vier wc’s, een ruime binnenplaats en voldoende mogelijkheden om buiten te zitten. Het huis heeft 17 studentenkamers. Ook is er een schuur met voldoende ruimte om onder andere fietsen te stallen.

Begeleiding bij Jados Zwolle 1
Begeleiding is tijdens vaste uren aanwezig op de locatie. Op maandagavond is er ruimte voor een spelletjes avond voor degene die dit willen. Elke week op dinsdagavond eten we gezellig samen en is er een bewonersoverleg. Tijdens het bewonersoverleg komen er verschillende onderwerpen aan bod die de studenten zelf inbrengen. Het bewonersoverleg wordt door de studenten vormgegeven, zo is er iedere week een andere student voorzitter en notulist. Begeleiding is hierbij ook aanwezig. Verder is er altijd ruimte om activiteiten te ondernemen met elkaar! Daarnaast worden er in de zomerperiode activiteiten georganiseerd door de activiteitencommissie. Hierin zitten zowel begeleiders als bewoners van Zwolle 1 en 2.

Omgeving
Het studentenhuis staat in een rustige woonwijk, met onder andere een Jumbo supermarkt, een bakker en een snackbar op 100 meter afstand. Binnen 10 minuten fietsen ben je in Stadshagen waar een groter winkelcentrum is. Hier bevindt zich ook een treinstation.

Het centrum van Zwolle ligt op 15 minuten fietsen vanaf de locatie. Ook is het centrum en het centraal station te bereiken per bus. Met 2 minuten lopen vanaf de locatie ben je bij de bushalte. Zwolle heeft een bruisende binnenstad waar je je als student snel welkom voelt. Zwolle heeft een historisch centrum met verschillende restaurants, terrassen, kroegen, een poppodium, winkels, etc. Daarnaast zijn er diverse studentenverenigingen waar je lid van kan worden.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Mbo, hbo en wo studenten met autisme

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld

Behandeling

Geen

Omschrijving

Jados biedt gespecialiseerde begeleiding aan studenten met autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid. Je leert vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het succesvol doorlopen van je studie en (op termijn) zelfstandig wonen. We zoeken aansluiting op punten waar jij dat nodig hebt en blijven op de achtergrond, maar wel beschikbaar.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.