Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

De Joriskring biedt gespecialiseerde begeleiding aan kinderen en jongeren van 0-24 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking. Er is een kinderdagcentrum, we bieden kleinschalig wonen en logeren. (Voor logeren is er op dit moment geen aanbod). Daarnaast bieden we begeleiding thuis, op d...

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De Joriskring bevindt zich in een nieuwbouwpand met omsloten tuin met speelvoorzieningen. het Kinderdagcentrum bevindt zich op de begane grond. Het woondeel bevindt zich op bovengelegen verdiepingen die met een lift bereikbaar zijn.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Verstandelijke beperking

Omschrijving

De Joriskring biedt gespecialiseerde begeleiding aan kinderen en jongeren van 0-24 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking. Er is een kinderdagcentrum, we bieden kleinschalig wonen en logeren. (Voor logeren is er op dit moment geen aanbod). Daarnaast bieden we begeleiding thuis, op de crèche of op school. In een warme, huiselijke omgeving, focussen we ons in kleine groepen op de kwaliteiten en talenten van ieder kind. Momenteel hebben we in groep Jade een open plek. Hier wonen 4 kinderen in de leeftijd tot 14 jaar. De kinderen hebben alle een (ernstige) cognitieve beperking en bijkomende gedragsproblematiek. Veelal zijn de kinderen kwetsbaar op het emotionele/relationele vlak (bijvoorbeeld sociale problemen en emotie regulatie-problematiek). Tevens hebben de kinderen moeite om prikkels op adequate wijze te reguleren.

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Geen

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

De begeleiding is consequent en voorwaardenscheppend in het neerzetten van een veilige sfeer. In deze groep is voorspelbaarheid en structuur belangrijk. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van totale communicatie. De kinderen worden op hun eigen niveau aangesproken om hun ontwikkeling zoveel mogelijk te stimuleren. De groep kenmerkt zich door een warme, herkenbare, huiselijke inrichting. De groep is zo ingedeeld dat gezamenlijke activiteiten kunnen plaatsvinden evenals individuele als prikkelarme activiteiten.
Bij voorkeur bieden we zowel wonen als dagbehandeling binnen de Joriskring.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.