Wonen zonder beperking

Julianastraat 33

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

In Belfeld ligt een twee-onder-eenkapwoning voor kinderen met een verstandelijke beperking. Er kunnen in totaal 12 kinderen wonen, verdeeld over twee groepen. De kinderen kunnen om uiteenlopende redenen niet thuis wonen.

Alle kinderen hebben een eigen kamer, deze kamer mogen ze zelf inrichten. In elke woning is een grote woonkamer, een keuken, sanitaire voorzieningen, een badkamer boven en een beneden. De kinderen spelen in de woonkamer, de keuken of op hun eigen kamer. In de tuin is een trampoline en ruimte om te ravotten en te spelen. De tuin is volledig omheind, de kinderen kunnen hier veilig en beschermd buiten spelen.

Indeling gemeenschappelijk deel

Alle ruimtes zijn voor gemeenschappelijk gebruik. In elke woning is een grote woonkamer, keuken, sanitare voorzieningen, badkamer boven en beneden, 6 slaapkamers en een omheinde tuin.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

De woningen liggen in het dorp Belfeld. Belfeld heeft een gezellig centrum met veel voorzieningen. De woningen liggen in een vrij nieuwe wijk.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Cliënten hebben behoefte aan veiligheid, stabiliteit en structuur. Iedereen heeft een individueel programma, er worden ook samen activiteiten ondernomen. De sfeer is gezellig en ongedwongen. Het is belangrijk dat de kinderen zich op hun gemak voelen. Alle clënten volgen speciaal onderwijs of gaan naar het kinderdagcentrum.

Aantal bewoners

11

Open plaatsen

1

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld

Behandeling

Enige, Gemiddeld

Omschrijving

Overdag is begeleiding aanwezig en in de nacht is er een nachtdienst. De persoonlijke ontwikkeling en groei van de kinderen staan centraal. De individuele mogelijkheden worden zoveel mogelijk aangesproken. De mogelijkheden zijn voor ieder kind anders, de begeleiding wordt hierop aangepast. Naast het bieden van structuur, veiligheid en duidelijkheid worden de kinderen individueel ondersteund en gestimuleerd in hun persoonlijke ontwikkeling. We bieden de kinderen een vast dagritme en helpen ze bij het aanleren van vaardigheden. In de ene woning staat structuur en duidelijkheid centraal terwijl in de andere woning actief wordt gewerkt aan het vergroten van de zelfstandigheid van de kinderen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.