Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Kamer op rustig gelegen kleine woonvorm

Terug naar overzicht

Onze woonlocatie is kleinschalig en rustig gelegen in Radewijk.

Woning

Omschrijving

Het betreft een kamer op de eerste verdieping. Grenzend aan de gezamenlijke woon-/ eetkamer. Tevens beschikt de kamer over een eigen badkamer met toilet, wasbak en douche, deze is buiten de kamer en grenst tevens aan de gezamenlijke woon-/ eetkamer.

Indeling gemeenschappelijk deel

De gemeenschappelijk ruimte op de bovenverdieping bestaat uit een leef-/woonkeuken. Dit is de plek waar we gezellig eten bereiden met en voor elkaar en waar we met de eetmomenten (afhankelijk van eigen voorkeuren) samen komen om te eten, maar ook voor een kopje koffie of thee. Daarnaast is er buiten een fijne zitgelegenheid, met rookruimte, en hebben we een binnenbak waar we diverse leuke activiteiten kunnen uitvoeren.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

De woonlocatie van Quebix is gelegen in Radewijk, gemeente Hardenberg, op ruim 1,5 ha. Er is een wijds uitzicht over de landerijen, waardoor het een prettige en rustige woonomgeving is. Op locatie lopen zowel honden als een kat en 2 konijnen.

De afstand naar Gramsbergen (dichtstbijzijnde supermarkt) 6,5 km. De afstand naar Hardenberg, 9 kilometer.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking

Omschrijving

Onze huidige bewoners hebben een verstandelijke beperking en/of een stoornis in het autisme spectrum,
persoonlijkheidsstoornis of andere persoonlijke problematiek.

Onze bewoners variëren in leeftijd 19 t/m 65 jaar, zowel man als vrouw.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

Bij Quebix ligt het accent grotendeels op cliënten met een intensieve begeleidingsvraag.  Structuur en duidelijkheid is hier de basis. Daarnaast zijn sfeer, gezelligheid, beweging, veiligheid en geborgenheid belangrijk voor de cliënten. 

Er wordt niet gekeken naar wat de cliënt kan, maar juist zoveel mogelijk gekeken naar het AANkunnen van de cliënt. Hierop wordt de begeleiding/benadering individueel afgestemd.  Binnen onze locatie is gezelligheid en sfeer een belangrijke factor. Middels het ondernemen van verschillende (gezamenlijke) activiteiten proberen wij dit te bereiken. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de cliënt en/of de wettelijk vertegenwoordiger(s), inspraak hebben aan de invulling die wordt gegeven aan de zorgverlening binnen het opgestelde vast-variabelplan.Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.