Wonen zonder beperking

Keramiekstraat

Terug naar overzicht

Beschermd en begeleid wonen voor mensen met Autisme of met een aanverwante beperking. In samenwerking met woningcorporatie Antares realiseerde het Regionaal Autisme Centrum eind 2018 een nieuw wooninitiatief in Tegelen/Steyl.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Een nieuwbouwcomplex van 20 appartementen en een gezamenlijke ruimte aan de Keramiekstraat in Tegelen. De appartementen zijn verdeeld over vier blokken 2-onder-1 kap woningen. Er is een gezamenlijke tuin. Een aantal appartementen beschikt daarnaast over een eigen terras of balkon. De meeste woningen hebben een eigen buitenruimte
Het wonen is gebaseerd op het scheiden van wonen en zorg. Dit betekent dat de bewoner zelf woonlasten en levensonderhoud betaalt. Huurtoeslag is mogelijk.

Indeling gemeenschappelijk deel

Deze bestaat uit een grote woonkeuken met kantoor, badkamer en met een ruim terras.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Er zijn in totaal beschikbaar:
8 benedenwoningen met terras
8 woningen op de eerste etage met balkon
4 woningen op de tweede etage met dakkapellen.
Eén blok woningen bestaat uit 2 benedenwoningen, 2 woningen op de eerste etage en 1 woning op de tweede etage.
Per woonblok een garage/berging voor 5 woningen

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Aantal bewoners

20

Open plaatsen

5 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Omschrijving

Als je autisme hebt, heb je het altijd en overal. Autisme moet dan ook niet enkel en alleen behandeld worden in een behandelkamer van een instituut, autisme is een bijzonderheid die vraagt om ondersteuning op allerlei levensgebieden. Wanneer je dat nodig hebt, in een bepaalde fase van je leven. En vooral niet wanneer je dat niet nodig hebt. Bij het Regionaal Autisme Centrum zien we autisme als een onderdeel van je leven. Niet als een ziekte die geneest maar als een eigenschap waar je mee kunt leren omgaan.

Wonen bij het Regionaal Autisme Centrum is gebaseerd op het scheiden van wonen en zorg. Dit betekent dat elke bewoner zelf zijn woonlasten en levensonderhoud betaalt. Huurtoeslag is (vaak) mogelijk. De ondersteuning wordt gefinancierd vanuit een WMO-indicatie afgegeven door de gemeente.
Een WLZ – indicatie ( Wet Langdurige Zorg) is soms ook passend. Er wordt altijd zorg op maat geboden. Bij alle woonprojecten kunnen bewoners dagelijks een beroep doen op de begeleiders.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.