Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Klaproosstraat in Overasselt - Dichterbij

Terug naar overzicht

Klein maar fijn, en ook nog eens vlak bij Nijmegen: wonen in Overasselt is leuk! Je hebt er alles in de buurt, allemaal op loopafstand. Winkels en twee locaties voor dagbesteding. Gezellige cafeetjes, een snackbar en een pannenkoekenhuis. Kom jij wonen aan de Klaproosstraat?

Woning

Soort woning

Eengezinswoning, Groepswoning, Seniorenwoning, Overige woning, Zit/slaapkamer

Omschrijving

Woning - deel 1
Iedereen heeft een eigen slaapkamer. Op de benedenverdieping zijn er twee, met gedeeld sanitair. Op de bovenverdieping zit een derde slaapkamer. Er zit ook een appartement. De badkamer op de bovenverdieping is gezamenlijk, net als beneden.

Woning - deel 2
Dit is een gelijkvloerse bovenwoning. Je kunt er met de trap naartoe. Of met de stoellift. Ieder heeft een eigen kamer. Die hebben ze zelf ingericht, precies naar hun eigen smaak. De bewoners verdelen de huishoudelijke taken eerlijk. Op het corveebord staat wie de tafel dekt en wie de afwasmachine inruimt. Ook bedenken ze samen graag leuke dingen om met elkaar te doen. Elke week is er een leuke sportactiviteit, passend bij de leeftijd van de bewoners.

Woning - deel 3
Deze woning is op de begane grond en is helemaal gelijkvloers. Het is een fijne plek om zoveel mogelijk te genieten van de oude dag. Met aandacht voor lichamelijk welbevinden en hulp bij achteruitgang.

Indeling gemeenschappelijk deel

  • Rustige, sfeervolle groepswoningen
  • Dagbesteding aan huis en in het dorp zelf
  • Deels rolstoelvriendelijk
  • Aparte tuin & terrasje bij iedere woning
  • Duo-fiets- Schommel
  • Traplift
  • Verrijdbare tillift

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Overasselt ligt onder de rook van Nijmegen. Het dorp is een heerlijke plek om te wonen. Er is een gezellig centrum met winkels en terrasjes. Op loopafstand vind je twee locaties voor dagbesteding, een eetcafé en zalencentrum, een huisarts, tandarts en fysiotherapeut. Ietsje verderop kun je wandelen langs de Maas of door de Overasseltse vennen. Je woont midden in de maatschappij en kunt rekenen op de hulp van vrijwilligers. Overasselt is met het openbaar vervoer bereikbaar: de bushalte ligt op 250 meter van de woningen.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Dementie, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De vier bewoners van afdeling 1 hebben allemaal een verschillend niveau. Daarom doen ze graag ieder hun eigen ding. Maar ze hebben het zeker gezellig met elkaar. En ze houden allemaal van structuur en duidelijkheid.
De vijf bewoners van afdeling 2 hebben het leuk samen. Ze starten 's ochtends lekker rustig op. Daarna gaan ze naar de dagbesteding of hebben een gezellige dag thuis. Ze zorgen voor elkaar en helpen elkaar.
Afdeling 3 is een fijne plek om zoveel mogelijk te genieten van de oude dag. Met aandacht voor lichamelijk welbevinden en hulp bij achteruitgang. De drie bewoners doen graag hun eigen ding. Maar ze houden ook veel van sfeer en individuele aandacht naast de verzorging. Een lekker voetenbadje. De nagels mooi lakken. Luisteren naar muziek. Gezellig spelletjes doen.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

De bewoners van de drie huizen vinden drie dingen heel belangrijk: huiselijke gezelligheid, rust en voorspelbaarheid. De begeleiding verschilt van persoon tot persoon. Sommige bewoners zijn niet zelfredzaam. Geen probleem: de begeleiding neemt de verzorging dan gewoon over. Anderen hebben alleen wat ondersteuning nodig en willen misschien nog nieuwe dingen leren. Dat kan ook: de begeleiding ondersteunt dan zoveel als nodig. De begeleiders zorgen ook voor structuur en voor een leuke invulling van de vrije tijd.


Dagbesteding en vrije tijd
Overdag is er leuke dagbesteding voor de bewoners. Dat kan bijvoorbeeld bij Roggy in Cuijk. Of bij Dagbesteding Overasselt aan de Kasteelsestraat en aan de Schoonenburgseweg. Of bij de Industriegroep aan de Tarweweg in Nijmegen. Precies wat past bij iedere bewoner.
Voor de bewoners die niet meer naar de dagbesteding gaan, worden thuis leuke dingen georganiseerd. Soms in een groepje, soms een-op-een. Muziek maken. Wandelen. Koken en bakken. Een terrasje pakken. En nog veel meer!
Ook na het werk en in het weekend doen de bewoners wat bij hen past. Sommigen genieten van bewegingsgerichte activiteiten. Anderen kijken naar de tv, knutselen of gaan een blokje om.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.