Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Kleinschalige Cooperatieve Woongroep voor mensen met ASS en een verstandelijke beperking (ouderinitiatief)

Terug naar overzicht

Beschermd wonen in een kleinschalige coöperatieve woongroep voor 4 volwassenen met ASS, een verstandelijke beperking en een bijzondere zorgvraag. Zie ook onze web site: www.stbg.nl

Woning

Omschrijving

Een mooie woning met 4 zelfstandige appartementen en gemeenschappelijke ruimtes en tuin. Gelegen bij het Asser Bos, een prachtige en rustige omgeving met het stadscentrum op loopafstand. De appartementen worden verhuurd aan de deelnemers onder de voorwaarde dat aan de gemeenschappelijke zorg wordt deelgenomen. Huurtoeslag is mogelijk.

Indeling gemeenschappelijk deel

Op de begane grond is een gemeenschappelijke kamer gerealiseerd met een prachtige keuken. Deze ruimte is als een soort restaurant ingedeeld, met 4 tafels (1 voor elke bewoner) die ook tot een geheel samengevoegd kunnen worden. Daarnaast een gemeenschappelijke ruimte met een kleine zithoek, een werkhoek voor het team en verder ruimte voor hobby’s en activiteiten zoals schilderen, kleine klusjes, fysio-oefeningen etc. Ook is er op de begane grond een washok voor de wasmachines en drogers en een ruimte voor de slaapwacht met een doucheruimte.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Er zijn 2 appartementen op de begane grond van ca 45 m2 met een woonkamer, kitchenette, slaapkamer en badkamer. De 2 appartementen op de verdieping zijn ca. 53 m2 groot. Een van de bovenappartementen heeft 2 kamers (1 kamer met kitchenette) op de eerste verdieping van 14 m2, een kamer op de tweede verdieping van 14 m2, een badkamer met douche en toilet en hal en overloop met veel opbergruimte. Het andere bovenappartement is vrijwel identiek, maar de 2 kamers op de eerste verdieping zijn samengevoegd tot een kamer van 28 m2.

Situering in wijk

De woning ligt op een prachtige locatie, met veel ruimte, bomen en groenvoorziening, aan de rand van het Asser bos en op loopafstand (15 minuten) of fietsafstand (4 minuten) van het centrum. Voldoende eigen grond bij de woning om buiten van alles te kunnen doen en aan een rustige straat zonder doorgaand verkeer. Ideaal voor onze bewoners die nu zonder gevaarlijk verkeer de woning kunnen verlaten, hun energie kwijt kunnen en weinig prikkels krijgen als ze buiten zijn.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking

Aantal bewoners

2

Open plaatsen

2 (wachtlijst van toepassing).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Beschermd wonen met zeer intensieve begeleiding (afgestemd op de specifieke vraag van iedere bewoner) en 24 uur begeleiding aanwezig. Liefdevolle, maar standvastige begrenzing van ongewenst gedrag kan geboden worden. Wij spreken liever niet van gedragsregulering.
Van oorsprong een ouderinitiatief: namens iedere bewoner participeert een ouder, verwant of betrokken vertegenwoordiger in de Stichtingsraad, die toezicht houdt op de ontwikkeling van de woongroep en de kwaliteit van de zorg.
De ondersteuning wordt gezamenlijk georganiseerd op basis van PGB's. De Stichting regisseert de zorg namens de bewoners. In overleg is, afhankelijk van de indicatie, ook zorg in natura mogelijk.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.