Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Kloosterstraat Helden

Terug naar overzicht

Aan de Kloosterstraat in Helden heeft Dichterbij twee open woonlocaties voor (jong)volwassenen met een lichte verstandelijke beperking in combinatie met moeilijk(er) verstaanbaar gedrag en bijkomende problematiek.

Woning

Soort woning

Groepswoning, Overige woning

Omschrijving

Aan de Kloosterstraat 25 is plek voor vijf jongvolwassenen; op huisnummer 26 is ruimte voor vier volwassenen (30+). Beide huizen hebben een gezamenlijke huiskamer, eethoek en keuken. Wil je gezelligheid en bedrijvigheid om je heen? Dan ga je lekker beneden zitten. Heb je juist behoefte aan rust? Dan trek je je fijn terug op je eigen kamer.

De huisgenoten hebben samen niet heel veel interactie, maar rond etenstijd en tijdens de koffie-momentjes komt iedereen bij elkaar om even bij te kletsen. De rest van de tijd doe je dingen die jij leuk en fijn vindt. Bijvoorbeeld wandelen, tekenen, muziek luisteren, film kijken, helpen met koken, een stukje fietsen, een boodschap halen of op bezoek bij de andere woning.

Achter beide huizen zit een betegelde tuin met een terras en zitje. In de zomer staat daar een zwembad om lekker in af te koelen.

Indeling gemeenschappelijk deel

  • 24-uurszorg
  • Veel aandacht voor structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid
  • Tuin met zitje (en in de zomer een zwembad)
  • Bos aan het einde van de straat
  • Bushalte op een kwartiertje lopen

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Binnen Peel en Maas hebben we naast de Kloosterstraat nog twee andere locaties. Klik op de onderstaande locaties voor meer informatie!

Situering in wijk

De Kloosterstraat ligt op loopafstand van het kleine centrum van Helden. Daar zitten een supermarkt, een snackbar, een bakker en een kapper. Iets verderop ligt het grotere centrum van Panningen. Aan het eind van de Kloosterstraat begint het bos. De woningen liggen bovendien vlak bij het voetbalveld. De locatie is redelijk bereikbaar met het openbaar vervoer: de bushalte ligt op een kwartiertje lopen.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Aantal bewoners

9

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Structuur is heel belangrijk voor de bewoners van Kloosterstraat 25 en 26. Net zoals duidelijkheid en voorspelbaarheid. De begeleiders zorgen daarom voor vaste momenten voor contact, vaste momenten voor het eten, vaste momenten voor wandelen enz. Je krijgt ook alle ruimte voor jouw eigen gewoontes. Je kunt dus wakker worden en opstaan zoals je dat gewend bent. En activiteiten ondernemen op de manier die bij jou past. Je zult snel ontdekken dat de begeleiding steeds samen met jou bekijkt wat je nodig hebt en hoe dat geregeld kan worden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.