Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Daelzicht-Beschermd Wonen-Koningserf 1-2

Terug naar overzicht

De bewoners zijn allemaal volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking. In deze woningen is de zorg gericht op de volwassenen met ieder zijn specifieke zorgvraag, bijvoorbeeld ouder worden. Elke bewoner krijgt de begeleiding die hij nodig heeft met ieder zijn eigen dagprogramma.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Het woonerf Koningserf bestaat uit verschillende twee-onder-een-kapwoningen. Het ligt op het verkeersluwe terrein voor beschermd wonen in Koningslust. Hier hebben de bewoners veel bewegingsvrijheid.

Indeling gemeenschappelijk deel

Iedere woning heeft een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Daarnaast heeft iedere woning gezamenlijke badkamers en toiletten. Een aantal slaapkamers beschikt over een eigen badkamer en toilet (beneden kamers).

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Per woning: 3 appartementjes met ieder een eigen douche/toilet. Op de bovenverdieping zijn geen appartementen maar 3 éénpersoonskamers met een gemeenschappelijke badkamer en toilet.

Situering in wijk

De woning ligt landelijk, op het terrein voor Beschermd Wonen op 500 meter afstand van de kern van het dorp Koningslust. In het dorp is een winkel, cafés en verenigingen. Openbaar vervoer is op loopafstand (bus). Er zijn veel mogelijkheden voor aangepaste dagbesteding op het terrein. Bewoners bezoeken graag de dierenboerderij met zijn snoezelweide, maken een wandeling of fietsen over het terrein. In deze beschermde omgeving is het goed en veilig vertoeven voor de bewoners.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De bewoners zijn allemaal volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking. In deze woningen is de zorg gericht op de volwassenen met ieder zijn specifieke zorgvraag, bijvoorbeeld ouder worden. Elke bewoner krijgt de begeleiding die hij nodig heeft en iedereen heeft zijn eigen dagprogramma. Veel dagbesteding ligt op loopafstand van de woning bijvoorbeeld creatief of licht industrieel werk. Andere mogelijkheden op het terrein zijn werken bij de boerderij, muziek, soos of beweging.

Aantal bewoners

14

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Enige, Gemiddeld

Omschrijving

Op momenten dat de bewoners thuis zijn is er begeleiding aanwezig in de woning. ’s Nachts staat de nachtdienst in verbinding met de woningen. Vanuit een centrale post lopen zij rondes en zijn direct paraat als iemand hulp nodig heeft.

De begeleiding helpt de bewoners waar nodig bij hun persoonlijke verzorging en andere dagelijkse bezigheden. Deze ondersteuning wordt afgestemd op de persoonlijke behoeften, waarbij de bewoners zoveel mogelijk dingen zelf doen en zelf keuzes maken. Alle doelen staan in een persoonlijk plan dat in overleg met de bewoner, ouders of wettelijk vertegenwoordiger wordt opgesteld.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.