Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Korenbloemstraat in Overasselt - Dichterbij

Terug naar overzicht

Klein maar fijn en ook nog eens vlak bij Nijmegen: wonen in Overasselt is leuk! Je hebt er alles in de buurt, allemaal op loopafstand. Kom jij wonen aan de Korenbloemstraat?

Woning

Soort woning

Eengezinswoning, Groepswoning, Seniorenwoning, Overige woning, Zit/slaapkamer

Omschrijving

Woning - deel 1
In de woning op afdeling 1 is plek voor vier bewoners met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en autisme. Je krijgt er individuele begeleiding en er is veel aandacht voor structuur en duidelijkheid. Overdag ga je naar de dagbesteding of je blijft lekker thuis.

Woning - deel 2
Afdeling 2 is een huiselijke bovenwoning, waar je met een trap naartoe gaat. Er is plek voor vijf bewoners met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Overdag ga je naar de dagbesteding. Vind je het leuk om na je werk te helpen met koken? Je hulp is welkom! ’s Avonds zijn er ook leuke dingen om te doen. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken, aanhaken bij de scouting of gaan kijken bij de oefensessies van de harmonie. De begeleiders en vrijwilligers gaan graag met je mee. Blijf je liever thuis? Dat kan ook. Dan doe je onder begeleiding gezellig een spelletje, maak je een mooi knutselwerkje of geniet je van een leuk muziekprogramma of een film. Jij en je huisgenoten hebben ook eigen taakjes. Bijvoorbeeld je kamer opruimen of de was doen.

Woning - deel 3
In de woning op afdeling 3 is plek voor vier bewoners met een ernstige meervoudige beperking en/of een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. De woning is gelijkvloers en helemaal rolstoelvriendelijk. Alles in huis is gericht op beleving. Je kunt er genieten van snoezellampen, een belevingstafel en bijvoorbeeld van de heerlijke geur van geurpotten. Overdag ga je naar de dagbesteding. Als je thuiskomt, kun je lekker ontspannen. Wat denk je van een gezellig muziekje, een handmassage of een voetenbadje? Puur genieten, toch?

Indeling gemeenschappelijk deel

  • 24-uurs zorg
  • Huisnummer 13 is rolstoelvriendelijk
  • Aangepaste badkamer
  • Tillift
  • Grote, afgesloten tuin met schommels, trampoline en overkapping
  • Duo-fiets
  • Twee locaties voor dagbesteding op loopafstand

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Overasselt ligt onder de rook van Nijmegen. Het dorp is een heerlijke plek om te wonen. Er is een gezellig centrum met winkels en terrasjes. Op loopafstand vind je twee locaties voor dagbesteding. Ietsje verderop kun je wandelen langs de Maas of door de Overasseltse vennen. Je woont er bovendien midden in de maatschappij en kunt rekenen op de hulp van veel vrijwilligers. Overasselt is met het openbaar vervoer bereikbaar: de bushalte ligt op 300 meter van de woningen.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Dementie, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Omschrijving

In de woning op afdeling 1 is plek voor vier bewoners met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en autisme. Afdeling 2 is een huiselijke bovenwoning, waar je met een trap naartoe gaat. Er is plek voor vijf bewoners met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. In de woning op afdeling 3 is plek voor vier bewoners met een ernstige meervoudige beperking en/of een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking.

Aantal bewoners

13

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Op de Korenbloemstraat staan jouw mogelijkheden, behoeften en wensen voorop. Je kunt rekenen op alle zorg en ondersteuning die je nodig hebt. Je begeleiders helpen je ’s ochtends met wassen en aankleden, ontbijten samen met jou en zorgen dat je op tijd klaar bent om naar je dagbesteding te gaan. Als je weer thuiskomt, staat er wat te drinken voor je klaar. Heb je daarna nog zin in een kleine activiteit? Kom gerust helpen in de keuken! Rust je liever even uit? Groot gelijk! De begeleiders kijken samen met jouw familie en de vrijwilligers in de buurt hoe ze jouw leven nog nét een beetje mooier kunnen maken.


Hoe beleef jij een fijne dag?
Wil jij overdag naar de dagbesteding? In en rond Overasselt kun je alle kanten op. In het dorp zelf ben je welkom bij de dagbesteding aan de Kasteelsestraat en Schoonenburgseweg. Ietsje verder weg zijn ook mogelijkheden genoeg. De begeleiders denken graag met jou en je familie mee.’s Avonds en in de weekenden valt er van alles te beleven. Op zaterdag komen familieleden naar de Korenbloemstraat om te wandelen met wie wil. Geweldig! Verder roept het Verenigingsgebouw geregeld onze hulp in als er iets te doen is. Wij zeggen natuurlijk geen nee. En wat denk je van de braderie, de carnavalsoptocht en de doorkomst van de Nijmeegse Vierdaagse? Dat is ieder jaar weer hartstikke leuk!

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.