Kuinrestraat
Terug naar overzichtDeze locatie van ChiqCare woonzorg is gelegen aan het water in de wijk Vathorst (Amersfoort). De woning biedt plek aan 5 bewoners verspreid over 3 woonlagen waarbij ieder een ruime eigen slaap-/woonkamer heeft. De keuken en badkamer incl. bad zijn gedeeld en er is een ruim balkon aan het water.
Woning
Soort woning
Eengezinswoning
Omschrijving
In deze woning kunnen 5 bewoners wonen. Elke bewoner heeft een eigen ruime woon-/slaapkamer. De rest van de faciliteiten zijn gedeeld.Indeling gemeenschappelijk deel
De woning heeft een gemeenschappelijke woonkeuken, woonkamer, badkamer met douche en apart bad, twee toiletten, een kantoorruimte, wasruimte met zowel wasmachine als droger, ruim balkon aan het water, garage met genoeg ruimte voor fietsen/brommers en een eigen parkeergelegenheid.Rolstoel toegankelijk
Nee
Tuin
Nee
Situering in wijk
De woning ligt in de wijk Vathorst. Het station en het winkelcentrum zijn beide op loopafstand van de woning. Met de bus of de trein ben jij via station Vathorst in enkele minuten op het station van Amersfoort centraal.Bereikbaarheid
Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m
Getoonde informatie onjuist? Tip ›
Soort beperking
Autisme en normale begaafdheid, Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Psychiatrische beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking
Omschrijving
ChiqCare biedt zorg aan mensen die beschermd of begeleid willen wonen. We richten ons op mensen met een psychische of psychiatrische aandoening en/of een licht verstandelijke beperking. ChiqCare is er voor iedereen die daaraan voldoet. Mensen waarbij verslavingsproblematiek of agressie op de voorgrond staat, passen niet binnen het beschermende karakter van onze zorgverlening. ChiqCare biedt woonbegeleiding altijd vanuit een vast team van begeleiders onder leiding van de orthopedagoog of gedragswetenschapper en woonzorgcoördinator.
Kenmerkend aan deze woning is dat zowel de bewoners als de woonomgeving erg rustig is. Er wordt gewerkt met een vast team dat pendelt tussen deze woning en een tweede woning op loopafstand (2 straten verder). Op de woning wordt zowel individuele als groepsbegeleiding geboden. Zo is er de mogelijkheid tot het samen doen van boodschappen, activiteiten en gezamenlijk eten. In de avond hebben de bewoners de vrijheid om te kiezen of zij in de gezamenlijke woonkamer verblijven of dat zij zich terugtrekken op hun eigen kamer.
De begeleiding is er afhankelijk van de zorgvraag minimaal t/m het avondeten. Wanneer begeleiding niet aanwezig is op de woning zijn zij telefonisch bereikbaar en komen zij waar nodig naar de woning toe.
Aantal bewoners
5
Open plaatsen
Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.
Begeleiding
Gemiddeld
Verzorging
Geen, Enige
Behandeling
Enige
Omschrijving
De begeleiders zijn afhankelijk van de zorgvraag minimaal t/m het avondeten aanwezig. Elke bewoner ziet zijn persoonlijk begeleider minimaal 3x in de week en ontvangt daarnaast begeleiding van de andere vaste begeleiders uit het team.
De zorg wordt geleverd op maat en dus aangepast aan de persoonlijke doelen waaraan jij wilt werken.
We stellen onze cliënten de vraag: Waar mogen wij jou blij mee maken? Het antwoord daarop vormt onze leidraad voor het organiseren van plezierig wonen, maar ook voor perspectieven op het gebied van werk, school, sport, financiën en hobby’s.
Wij bieden ondersteuning aan mensen met een zorgvraag. Dat er een diagnose is gesteld met indicatie is voor ons voldoende. Vervolgens gaan we met mensen in gesprek om te kijken welke zorg- en leefbehoeften er zijn. Daar passen we onze zorg op aan. Zorg op maat dus! Geluk is een belangrijk uitgangspunt in onze zorg op maat. En ook geluk kan voor iedereen iets anders betekenen. Daarom hebben we in het zorgplan, wat we samen met jou opstellen, veel aandacht voor dingen waar jij gelukkig van wordt.
De gedragswetenschapper/orthopedagoog maakt een afspraak met jou en je persoonlijk begeleider voor het opstellen van het zorgplan en volgt op afstand de voortgang van de begeleiding. Indien gewenst kunnen er afspraken worden ingepland met de gedragswetenschapper om gesprekken te voeren of behandeling te ontvangen.
Elke week heb je minimaal drie contactmomenten met je persoonlijk begeleider om te werken aan jouw zorgplandoelen. Daarnaast krijg je ook ondersteuning van de andere begeleiders. Dat kan één op één zijn of tijdens de groepsactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijk boodschappenmoment, groepsmaaltijden en andere activiteiten. Wij vinden het hartstikke gezellig als je hieraan meedoet, maar niks is verplicht.
Gedragsregulering
Nee
Geïnteresseerd?
Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.