Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Laar 1 / Laar 3 / Laar 5

Terug naar overzicht
Logo Zideris eigenzinnige zorg

Laar 1 is een woonlocatie op het terrein van Zideris in Rhenen. Hier kun je wonen als je intensieve begeleiding nodig hebt.

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Laar 1-3-5 zijn 3 kleinschalige beschermde woningen op het terrein van Zideris in Rhenen, waar een rustige, huiselijke en ontspannen sfeer heerst. In elke woning wonen 6 clienten. De woningen liggen aan een plein en kijkt aan de achterzijde uit op de weilanden en boerderijen. Er is een overdekt zwembad in directe nabijheid.

Indeling gemeenschappelijk deel

De woningen beschikken over een gezamenlijke woonkamer en een groot algemeen terras. In het gebouw is een snoezelruimte aanwezig. Er is ook een afzonderingsruimte/rustruimte waar clienten gebruik van kunnen maken.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elke woning beschikt over 6 ruime zit/slaapkamers. Elke zit/slaapkamer heeft een ingang via de centrale gang en een tuindeur die uitkomt op een eigen tuintje met terras. Elke client beschikt op zijn kamer over een eigen douche, toilet en wastafel.

Situering in wijk

De woning ligt in een bosrijke omgeving op loopafstand van de Grebbeberg en in de buurt van Rhenen, Achterberg en Wageningen.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De clienten zijn volwassenen met een verstandelijke beperking in combinatie met andere stoornissen zoals een stoornis binnen het autistisch spectrum. Om de gewenste intensieve begeleiding te kunnen realiseren is het noodzakelijk dat de client beschikt over een zorgzwaartepakket VG07 / VG06.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

2 (wachtlijst van toepassing).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Het bieden van van een eigen woonplek staat centraal. Voorspelbaarheid, rust en structuur zijn belangrijke uitgangspunten in de begeleiding. Het individueel ondersteuningsplan vormt de basis voor de ondersteuning en er wordt gewerkt met individuele programma's. Iedere client heeft een persoonlijk dagprogramma, waarin de individuele behoefte centraal staat. Op basis van de methode Gentle Teaching worden de clienten begeleid.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.