Wonen zonder beperking

Lage Heesplein

Terug naar overzicht

Aan het Lage Heesplein in Beek en Donk staan woningen van woningcorporatie WoCom.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Een gebouw met appartementen centraal gelegen. Het wonen is op basis van scheiden wonen en zorg. Dit betekent dat de bewoner zelf woonlasten en levensonderhoud betaalt. Huurtoeslag is mogelijk. Gehuurd wordt van WoCom.

Indeling gemeenschappelijk deel

Bewoners kunnen gebruik maken van een gezamenlijke ruimte waar collectieve activiteiten worden aangeboden.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elke bewoner heeft een zelfstandig appartement met eigen huisnummer, voordeur, bel en brievenbus. Woonkamer met open keuken, balkon, 2 slaapkamers, hal met bergruimte, badkamer met toilet, wastafel en douche met mogelijkheid tot plaatsing wasmachine.

Situering in wijk

Centraal gelegen.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Omschrijving

Als je autisme hebt, heb je het altijd en overal. Autisme moet dan ook niet enkel en alleen behandeld worden in een behandelkamer van een instituut, autisme is een bijzonderheid die vraagt om ondersteuning op allerlei levensgebieden. Wanneer je dat nodig hebt, in een bepaalde fase van je leven. En vooral niet wanneer je dat niet nodig hebt. Bij het Regionaal Autisme Centrum zien we autisme als een onderdeel van je leven. Niet als een ziekte die geneest maar als een eigenschap waar je mee kunt leren omgaan.

Wonen bij het Regionaal Autisme Centrum is gebaseerd op het scheiden van wonen en zorg. Dit betekent dat elke bewoner zelf zijn woonlasten en levensonderhoud betaalt. Huurtoeslag is (vaak) mogelijk. De ondersteuning wordt gefinancierd vanuit een WMO-indicatie afgegeven door de gemeente.
Een WLZ – indicatie ( Wet Langdurige Zorg) is soms ook passend. Er wordt altijd zorg op maat geboden. Bij alle woonprojecten kunnen bewoners dagelijks een beroep doen op de begeleiders

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.