Wonen zonder beperking

Landgoed Kraaiveld 's Heeren Loo

Terug naar overzicht

Woon-werkboerderij Kraaiveld biedt (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking een fijne en zelfstandige woon-werkplek. Met veiligheid en vertrouwen als basis kunnen zij zich verder ontwikkelen en een zo gewoon mogelijk leven leiden. Een WLZ-indicatie VG 3-6 is vereist voor het wonen.

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

De studio heeft een eigen badkamer. Er is een pantry aanwezig. (kleine keuken met twee kookplaten (inducti) + afzuigkap. Het is een woon-slaap Studio. Grootte ongeveer 30 m2

Indeling gemeenschappelijk deel

In het gebouw is een gezamelijke keuken, huiskamer en ontspanningsruimte, een kantoor en slaapkamer voor de begeleiding.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De bewoners hebben ieder hun eigen, zelfstandige studio met pantry en een badkamer.
De studio's maken deel uit van een woongebouw met drie verdiepingen.

Situering in wijk

Het woon -werk complex maakt deel uit van landgoed Kraaiveld en ligt op korte afstand van Sleeuwijk en Woudrichem (provincie Noord Brabant), midden tussen de weilanden.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

Op Landgoed Kraaiveld wonen (jong) volwassenen met een lichte verstandelijke beperking (IQ<85). Daarnaast kan er sprake zijn van ASS, ADHD of hechtingsproblematiek. Er kan geen passende begeleiding en ondersteuning worden geboden aan mensen met actieve psychiatrishe problematiek, verslaving, stemmings- en (agressie)regulatiestoornissen. De bewoners werken op de boerderij. Dit is een voorwaarde om te kunnen wonen op Landgoed Kraaiveld. Zij helpen mee met werkzaamheden op en rond het landgoed: houtkappen en houtkloven voor de kachel, werken in de biologische moestuin, het onderhouden van de fruitbomen of het verzorgen van de dieren, etc. Vanaf 1 februari 2020 is er een winkel waar de opbrengsten van de moestuin en andere producten verkocht worden.

Aantal bewoners

15

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Uitgangspunten in de begeleiding zijn respect hebben voor elkaar, betrouwbaar zijn en aandacht hebben voor een goede sfeer. Structuur, ritme en (leef)regels zijn van belang voor rust en veiligheid.
Om groei en ontwikkeling mogelijk te maken is een gevoel van basisveiligheid nodig. Een goed dagritme helpt daarbij, net zoals ontspanning en plezier. De eisen die in het dagelijkse leven worden gesteld moeten passen bij het ontwikkelingsniveau van de bewoner.
De begeleider en bewoner gaan waar mogelijk als gelijkwaardige gesprekspartners met elkaar in dialoog. Zij gaan in gesprek over individuele belangen en komen zo tot compromissen. Er is sprake van een interactief proces waarbij er ruimte is voor maatwerk.

Op Landgoed Kraaiveld wonen de bewoners onder een dak in studio’s met als doel individueel wonen. Verblijf in de groepsruimtes is mogelijk indien dit in het belang van de bewoner is. De mate van individuele contactmomenten kan variëren van op vraag tot volgens een vast aanbod. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig om, naast adequate zorg en begeleiding, ook te zorgen voor de veiligheid van de bewoners, begeleiders en de omgeving.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.