Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Laterije in Venray - Dichterbij

Terug naar overzicht

De Laterije is een appartementencomplex vlak bij het centrum van Venray. De bewoners van nummer 3 hebben een matige verstandelijke beperking en zijn al wat ouder (40+). Een aantal van hen heeft te maken met dementie en/of moeilijk verstaanbaar gedrag.

Woning

Soort woning

Appartement, Groepswoning, Seniorenwoning, Overige woning

Omschrijving

Op Laterije is plek voor zes bewoners, die heel harmonieus met elkaar omgaan. Het appartement heeft een wat kleinere woonkamer waar je een kopje koffie kunt drinken, muziek kunt luisteren en tv kunt kijken. De bewoners zitten daar vaak en graag. Verder is er een keuken waar je samen met je huisgenoten kookt en eet. Je mag zelf meedenken over het menu en helpen om alles klaar te maken. Natuurlijk heb je er ook een eigen slaapkamer. Daar kun je fijn de rust opzoeken. Wil je graag een frisse neus halen? Dat kan op de twee balkons die het huis heeft.

Indeling gemeenschappelijk deel

  • Gezellige groepswoning in seniorencomplex
  • Lift
  • Vlak bij centrum Venray
  • Mooi wandelgebied in de buurt
  • Nauwe samenwerking met gedragsdeskundige en andere specialisten

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Situering in wijk

De Laterije staat op loopafstand van het centrum van Venray. Daar kun je een terrasje pakken, winkelen, naar de bibliotheek en genieten van festiviteiten. Ook het bos en het (toekomstige) Sint Annapark zijn dichtbij, daar kun je heerlijk wandelen. De Laterije is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Voor ouder wordende mannen en vrouwen met een verstandelijke beperking.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Dagbesteding
Overdag ga je naar de dagbesteding. Dat kan vlak in de buurt, bij Atelier Jerusalem. Daar kun je bijvoorbeeld knutselen, handwerken en schilderen. Maar er is ook van alles te doen op het gebied van beleving. Wil je liever iets anders doen? Dan helpen we jou om iets te vinden wat echt bij je past. Bijvoorbeeld bij 't Schöpke of De Lindehof.

Begeleiding

Je begeleiders staan 24 uur per dag met intensieve zorg voor je klaar. Ze kijken heel goed naar wie jij bent en wat jij nodig hebt. Ze doen dat natuurlijk samen met jou, maar vragen ook de hulp van de gedragsdeskundige én van je familie. De begeleiders hebben als het nodig is ook nauw contact met de fysio- en ergotherapeut en met andere specialisten.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.