Wonen zonder beperking

Logeerhuis Phila Kakelbont

Terug naar overzicht

Ben je 4 jaar of ouder en heb je een hulp- of ondersteuningsvraag? Dan kunnen we samen kijken of ons logeerhuis iets voor jou is. Onze logees zijn kinderen, jongeren en jong-volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking, NAH, ASS of een vergelijkbare ondersteuningsvraag.

Woning

Omschrijving

Er zijn 7 logeerkamers waarvan er 1 rolstoel toegankelijk is. De andere kamers zijn op de verdieping (met trap). Het huis is daarom minder geschikt voor kinderen en jongeren met een ernstig meervoudige beperking.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een huiskamer en een grote keuken.

Er is een skelterbaan, een grote ligschommel, voetbalveldje en een heerlijke tuin.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Leuke omgeving in het buitengebied (agrarische omgeving)
Met het dorp Bennekom en alle faciliteiten binnen handbereik.

Bereikbaarheid

Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

Onze logees en ‘proefwoners’ zijn kinderen, jongeren en jong-volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking, NAH, ASS of een vergelijkbare ondersteuningsvraag.

Activiteiten
Met elkaar maken we van iedere dag een leuke dag. Voor een deel is dat natuurlijk net zoals thuis: klaarmaken voor de dag zoals aankleden, ontbijt, lunch, avondeten met elkaar. Tussendoor doen we activiteiten met elkaar, zoals een spelletje, buiten spelen, een potje voetbal of tafeltennis, wandelen, de vele dieren kijken die er in de omgeving zijn, naar de speeltuin, naar de heide, muziek maken. Natuurlijk net wat bij de groep past. We vragen altijd ook of jullie ideeën hebben wat je de volgende keer zou willen doen, zodat we samen beslissen over wat we gaan doen. Als het weer kan, en past bij de groep, ondernemen we ook activiteiten zoals bowlen. Voor grotere activiteiten of dagjes uit kan een eigen bijdrage worden gevraagd.

We vinden het leuk om dingen samen te doen. Maar natuurlijk doe je een deel van de dag ook lekker wat je zelf fijn vindt. Even een filmpje kijken, spelen, rustig zitten, net wat jij wil. Wij kunnen je daar uiteraard ook een beetje bij helpen. We hebben ook een fijn bad, als je dat lekker vindt.

Eten klaarmaken doen we zo veel mogelijk samen, en we zijn ook gek op lekkere dingen bakken. Iedereen kan daar op zijn of haar manier aan mee helpen.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

2 (wachtlijst van toepassing).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Geen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.