Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Logeren voor mensen met een visuele (en verstandelijke) beperking bij Bartiméus

Terug naar overzicht

Het logeerhuis bevindt zich op het terrein van Bartiméus in Zeist. Bartiméus is een instelling die mensen met een visuele beperking op allerlei wijze ondersteuning biedt. Bartiméus biedt Wonen, onderwijs en begeleiding voor mensen die blind of slechtziend zijn. Het gehele terrein is recent geh...

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Het logeerhuis bevindt zich op het terrein van Bartiméus in Zeist. Op het terrein bevinden zich verder verschillende woongebouwen, een school (SO/VSO), een multifunctioneel gebouw waarin o.a. dagactiviteiten en activiteitenbegeleiding (vrije tijd) georganiseerd worden en een hoofdgebouw waarin o.a. het secretariaat, een deel van de medische dienst en maatschappelijk werk gevestigd zijn. Het terrein is verkeersveilig: het autoverkeer naar de woningen wordt langs de buitenzijde van het terrein geleid, het terrein is verder voorzien van brede, overzichtelijke voetpaden. Er is royale parkeergelegenheid voor de ingang van het logeerhuis. Tussen 7.00u en 22.30u is er groepsleiding aanwezig in het gebouw op tijden dat school en andere dagbesteding gesloten is. ‘s Nachts waken nachtzorgmedewerkers d.m.v. domotica.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Het gebouw kent 2 lagen. Op de begane grond bevinden zich een huiskamer met afsluitbare keuken, 2 aangepaste bad-/doucheruimtes en 6 slaapkamers. Eén van de slaapkamers is prikkelarm ingericht. Vanuit de huiskamer is de omheinde tuin bereikbaar. In de huiskamer is een rustbed geplaatst. Op de bovenverdieping bevinden zich eveneens een huiskamer met een afsluitbare keuken, 2 aangepaste bad-/doucheruimtes en 6 slaapkamers. Daarnaast is er een kleine snoezelruimte met waterbed. In de huiskamer staat een bedbox. Vanuit de huiskamer is het ruime, veilige balkon bereikbaar. Voor beide verdiepingen geldt dat op de slaapkamers verschillende typen bedden en bedboxen staan.

Situering in wijk

Het terrein van Bartiméus ligt weliswaar in een woonwijk van Zeist, maar vormt wel een besloten geheel. Het is eigenlijk “een wijk in een wijk”. Het terrein ligt aan het eind van een doodlopende weg. Het is wel vrij toegankelijk, maar niet in de nacht: dan geldt er een terreinverbod voor onbevoegden. ’s Nachts is er camerabewaking op het hele terrein.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Het logeerhuis bevindt zich op het terrein van Bartiméus in Zeist. Bartiméus is een instelling die mensen met een visuele beperking op allerlei wijze ondersteuning biedt. Bartiméus biedt Wonen, onderwijs en begeleiding voor mensen die blind of slechtziend zijn. Het gehele terrein is recent geheel opnieuw aangelegd en ook de woningen en overige gebouwen zijn nieuw (2011). Het logeerhuis bestaat uit 2 woonlagen, elk geschikt voor de opvang van 6 logees.

Aantal bewoners

0

Open plaatsen

4 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

In het logeerhuis worden kinderen en jongeren opgevangen die nog thuiswonend zijn. Frequentie en planning van het logeren zijn afhankelijk van de wensen van de ouders. De aanvragen kunnen zowel op basis van ZIN als PGB worden gedaan.
Logees dienen volledige dagbesteding (dagactiviteiten/school) te hebben.
De verzorging bestaat uit het bieden van “bed, bad en brood”, alsmede de noodzakelijke verpleegkundige zorg, voor zover van toepassing.
De begeleiding is gericht op het bieden van een prettige, veilige omgeving, waarin het goed recreëren is. Er is veel ruimte voor eigen keuzes in het doorbrengen van de vrije tijd, maar er worden ook veel activiteiten en speelmogelijkheden aangeboden.
De verzorging en begeleiding worden in overleg met de ouders afgestemd op de logé.
Er is geen sprake van behandeling. Wel kan de begeleiding eventueel worden afgestemd op thuis lopende behandelingen of trainingen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.