Wonen zonder beperking

Maastricht Centrum

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

De woningen liggen verspreid over drie straten en een plein. Er is een aantal driekamerwoningen en er zijn meerdere tweekamerwoningen in het project. Bijna alle woningen hebben een tuintje, dit is uniek te noemen voor de binnenstad.
Maastricht Centrum is recent uitgebreid met negen nieuwe Fokuswoningen. Er zijn nog twee woningen beschikbaar! Deze ruime nieuwbouwwoningen aan het adres Maagdendries zijn in januari 2013 opgeleverd.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Fokus Maastricht Centrum ligt op een steenworp afstand van het mooiste plein van Nederland; het Vrijthof. Elke woensdag en vrijdag is er op korte afstand ook een gezellige grote markt. In Maastricht is ieder weekend wel iets te doen, van Andre Rieu tot de Maestrichter staar, van het Preuvenement tot winterwonderland. Bioscoop Lumiere ligt nabij het project en is goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking

Aantal bewoners

15

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige

Verzorging

Intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

Fokus is voor mensen met een ernstige lichamelijke handicap. Een Fokuswoning is een aangepaste woning die u huurt van de woningcorporatie. Fokus verleent bij u thuis assistentie op afroep en aanwijzing, 24 uur per dag en zeven dagen per week. Om in aanmerking te komen moet er aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

• U hebt een lichamelijke handicap of somatische aandoening of beperking.
• U bent aangewezen op een rolstoeldoorgankelijke woning
• U bent aangewezen op ten minste 5 uur ADL-assistentie per week
• U bent voldoende sociaal zelfredzaam om zelfstandig te wonen en zelfstandig assistentie op te roepen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.