Wonen zonder beperking

Merici -Caritas

Terug naar overzicht

Caritas bevindt zich in het voormalig Ursulinenklooster in hartje Maastricht, omringd door een prachtige kloostertuin. Lekker centraal en veel is lopend te bereiken! Caritas valt onder de Merici van Stichting Philadelphia Zorg.

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

Iedereen heeft een eigen studio, met een eigen of een gedeelde badkamer. Daarnaast is er een gezamenlijke woonkamer, keuken en tuin. Je kunt je inschrijven voor de gezamenlijke maaltijd en voor de maandelijkse activiteit. In de woonkamer verzorgen wij de internetverbinding, in de studio’s moet je daar zelf voor zorgen. Via ons kun je wel een tv- of internetpakket van Ziggo aanschaffen voor een aantrekkelijk tarief.

Indeling gemeenschappelijk deel

Aan de achterkant is een parkeerplaats waar je je auto kunt parkeren. Ook is er een overdekte en inpandige stalling voor fiets of (brom)scooter aanwezig.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Aangezien de locatie in het centrum van Maastricht is gelegen biedt het een unieke plek met veel ontspanningsmogelijkheden in de directe omgeving.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking

Omschrijving

Caritas is een woongroep waar 6 mensen wonen met een autismespectrumstoornis (ASS) of mensen voor wie een ASS-gerichte begeleidingsstijl goed werkt. Denk aan studenten die MBO-, HBO- of universitair onderwijs volgen. Je krijgt semi-ambulante begeleiding. Ook al liggen de studio's van Caritas in het centrum, toch is het er rustig en veilig. Voor deze vorm van ondersteuning heb je een indicatie nodig. Je kunt met verschillende indicaties bij ons terecht, zoals een indicatie voor WMO beschermd wonen, WLZ VG, WLZ GGZ W of een forensische indicatie. Als het nodig is, kunnen wij je helpen met de aanvraag hiervoor.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

3 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

Begeleiding op maat
Onze ondersteuning en begeleiding is erop gericht jou zoveel mogelijk je eigen leven te laten leiden. Je eigen kijk op dingen te ontwikkelen en oplossingen die voor jou
werken. Uiteraard mag je hier zijn zoals je bent. De focus ligt op jouw positieve eigenschappen. Wat gaat goed en hoe kunnen we dit uitbreiden? We werken vanuit de methodiek oplossingsgericht werken en de ASS-wijzer. Individuele begeleiding is op afspraak. Er is iedere dag op vaste tijden een medewerker aanwezig. Daarnaast zijn er flex-momenten voor als je tussendoor vragen hebt. Ook kun je daarvoor terecht bij Digicontact. Digicontact verzorgt ondersteuning via (beeld)bellen. Je kunt hen altijd bellen met acute vragen en ze kunnen je bijvoorbeeld 's ochtends op tijd wekken als er nog geen begeleiding aanwezig is.

Ons team bestaat uit HBO-geschoolde hulpverleners. Er is een gedragskundige verbonden aan Caritas en zo nodig wordt er gebruik gemaakt van de expertise van behandelcentrum Stevig.

Als je je aanmeldt, is het een vereiste dat je een zinvolle dagbesteding hebt of deze wilt zoeken. Je kunt ook op de locatie dagbesteding volgen: horeca, groenvoorziening of in het creatief atelier. Daarnaast kun je een opleiding volgen of certificaten behalen.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.