Naar inhoud Naar navigatie

Ga terug

Print

Minderbroederssingel

Algemeen

Minderbroederssingel
Minderbroederssingel 12
6041KJ Roermond
Telefoonnummer:
0492 792979
Zorgaanbieder:
Regionaal Autisme Centrum

Doelgroep

Soort beperking
Autisme normaal begaafd
Leeftijd
  • 18 tot 24 jaar
  • 24 tot 55 jaar
Geslacht
gemengd
Aantal bewoners
19
Open plaatsen
3
Getoonde informatie onjuist?

Tip

Is de informatie die u hier ziet onjuist? Of is de woning of open plaats niet beschikbaar? Tip dan de betreffende organisatie.
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht

Ondersteuning

Begeleiding
Enige
Gedragsregulering
Ja
Omschrijving
Begeleiding vanuit indicatie afgegeven door de gemeente op basis van de WMO.De dagelijkse begeleiding is in handen van een Woonteam, bestaande uit professionals met expertise op het gebied van autisme. De begeleiding is gericht op het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Voor ondersteuning bij specifieke hulpvragen heeft elke bewoner een eigen persoonlijk begeleider.

Woning

Soort woning
appartement
Algemene beschrijving
De woningen zijn nieuw en worden vrijwel instap klaar opgeleverd. Er komen 19 appartementen en een gezamenlijke ruimte. De appartementen op de begane grond zijn rolstoeltoegankelijk.
Indeling gemeenschappelijk deel
Grote gezamenlijke woonkamer en keuken, ruim terras en achter het gebouw is – op eigen terrein- voldoende parkeergelegenheid. Tevens kan gebruik gemaakt worden van een gezamenlijke fietsenberging.
Rolstoeltoegankelijk
ja
Tuin
ja
Indeling per wooneenheid
Elke bewoner heeft een zelfstandige woonunit met huisnummer, voordeur, bel en brievenbus. De woonunit bevat een eigen keuken, badkamer met douche en toilet en een eigen afzonderlijke berging.

Situering in wijk
Centraal gelegen.
Bereikbaarheid
Winkels
<200m
Scholen
<200m
Kerk
<200m
Openbaar vervoer
<200m

Contact

Aanmeld procedure
Contacten verlopen via het Cliëntbureau van het Regionaal Autisme Centrum. De bewoner beschikt over een indicatie voor beschermd wonen ( of kunnen deze aanvragen). Het wonen is gebaseerd op het scheiden van wonen en zorg. Dit betekent dat de bewoner zelf woonlasten en levensonderhoud betaalt. Huurtoeslag is mogelijk. De zorg wordt gefinancierd via een indicatie beschermd wonen, afgegeven door de gemeente.

Organisatie
Regionaal Autisme Centrum
Contactpersoon
Cliëntbureau
Tel: 0492 792979
clientbureau@regionaalautismecentrum.nl
Website
Regionaal Autisme Centrum

Heeft u interesse in deze woning of wilt u extra informatie? Klik dan op de onderstaande contact button en de (zorg) aanbieder zal contact met u opnemen.

Neem contact op