Wonen zonder beperking

Minderbroederssingel

Terug naar overzicht

In 2017 heeft het Regionaal Autisme Centrum een nieuw wooninitiatief aan de Minderbroedersingel 12 in Roermond geopend. Er zijn 19 appartementen en een gezamenlijke ruimte.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Monumentaal pand gelegen nabij het centrum van Roermond. In het pand bevinden zich 19 zelfstandige woningen variërend in grootte. Er zijn woningen voor 18-23 jr en > 23 jr. De appartementen op de begane grond zijn rolstoeltoegankelijk en er kan gebruik gemaakt worden van een terras. Begeleiding is dagelijks aanwezig. Het wonen is gebaseerd op het scheiden van wonen en zorg. Dit betekent dat de bewoner zelf woonlasten en levensonderhoud betaalt. Huurtoeslag is mogelijk.

Indeling gemeenschappelijk deel

Grote gezamenlijke woonkamer en keuken, ruim terras en achter het gebouw is – op eigen terrein- voldoende parkeergelegenheid. Tevens kan gebruik gemaakt worden van een gezamenlijke fietsenberging.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Elke bewoner heeft een zelfstandige woning met huisnummer, voordeur, bel en brievenbus. De woning bestaat uit een woonkamer met open keuken, badkamer met douche en toilet en een eigen afzonderlijke berging. De meeste woningen hebben een aparte slaapkamer. Bewoners kunnen gebruik maken van een gezamenlijke fietsenberging en containerberging.

Situering in wijk

Zeer centraal gelegen, nabij het centrum en voorzieningen.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Aantal bewoners

19

Open plaatsen

3 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Omschrijving

Als je autisme hebt, heb je het altijd en overal. Autisme moet dan ook niet enkel en alleen behandeld worden in een behandelkamer van een instituut, autisme is een bijzonderheid die vraagt om ondersteuning op allerlei levensgebieden. Wanneer je dat nodig hebt, in een bepaalde fase van je leven. En vooral niet wanneer je dat niet nodig hebt. Bij het Regionaal Autisme Centrum zien we autisme als een onderdeel van je leven. Niet als een ziekte die geneest maar als een eigenschap waar je mee kunt leren omgaan.

Wonen bij het Regionaal Autisme Centrum is gebaseerd op het scheiden van wonen en zorg. Dit betekent dat elke bewoner zelf zijn woonlasten en levensonderhoud betaalt. Huurtoeslag is (vaak) mogelijk. De ondersteuning wordt gefinancierd vanuit een WMO-indicatie afgegeven door de gemeente.
Een WLZ – indicatie ( Wet Langdurige Zorg) is soms ook passend. Er wordt altijd zorg op maat geboden. Bij alle woonprojecten kunnen bewoners dagelijks een beroep doen op de begeleiders.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.