Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Moeder-kind-Driestroomhuis Twentyfourseven

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

​Wij zijn Harold en Margriet Tjalsma. We hebben in 2013 een voormalig schoolpand gekocht in Groesbeek om ons moederkind-gezinshuis in te vestigen. Daar wonen wij nu met onze zes opgroeiende (pleeg)kinderen. In het andere deel van het pand wonen de moeders met hun kinderen. 

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Ons moederkind-gezinshuis is gevestigd in een voormalig schoolgebouw uit 1998 in een nieuwbouwwijk in Groesbeek. Nadat het een paar jaar niet meer in gebruik was als school hebben wij op in april 2013 het pand aangekocht van de gemeente Groesbeek (nu Berg & Dal) en naar onze wensen laten verbouwen. Zodat het voor ons geschikt werd om in te wonen en voor gebruik als moederkind-gezinshuis. In juli 2013 kwam de eerste moeder met haar kindje bij ons wonen. In september 2013 is ons huis officieel geopend door de burgemeester als eerste moederkind-gezinshuis van Nederland. In oktober 2017 hebben we extra ruimte gebouwd op het dak van de tussenbouw. Deze ruimten worden gebruikt voor gesprekken en zelfstandigheidstraining. We hebben plek voor 7 moeders en 1 gezinnetje.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Wij willen moeders een eerlijke kans bieden om zich te ontwikkelen in het moederschap. Als pleegouders hebben we gemerkt dat het niet vanzelfsprekend is dat ouders die kans krijgen. Het was onze droom om zo’n plek te bieden. Wij geloven dat een gezinshuis voor moeders en kinderen een toegevoegde waarde heeft. We zijn als gezinshuisouders 24/7 aanwezig en met onze kinderen bieden we een levend voorbeeld van een gezinsleven.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

​De opvoedvaardigheden van moeder in kaart brengen en het perspectief van moeder en kind helder krijgen. De moeders wonen in ons gezinshuis en krijgen de kans om te groeien in het moederschap en alle basisvaardigheden te ontwikkelen om voor zichzelf en hun kind te zorgen. Ze leren nadenken over hun eigen normen en waarden. Ze leren hun grenzen aan te geven en die van anderen te respecteren. Ze leren om samen met andere moeders en later steeds meer zelfstandig een huishouden te runnen. Ze leren om verstandig met geld om te gaan. Het doel is om in een jaar het perspectief van moeder en kind vast te stellen zodat daar een passend vervolg bij kan worden gezocht.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.