Wonen zonder beperking

Moeder en kind Driestroomhuis Twentyfourseven

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

(aanstaande) moeders met (maximaal 2) jonge kinderen tot 3 jaar. Ook vaderprogramma mogelijk. Cliënten krijgen een eerlijke kans om zich voor te bereiden op het moederschap en de benodigde basisvaardigheden te ontwikkelen om voor zichzelf en hun kind te zorgen.

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Opvang en moeder-kind begeleiding vindt plaats binnen een gezinshuissetting. De gezinshuisouders wonen en leven met hun kinderen naast de cliënten en vervullen hiermee een belangrijke voorbeeldfunctie. Door dit unieke concept is continuïteit van zorg gewaarborgd. Dit brengt structuur, rust en stabiliteit waardoor cliënten zich optimaal kunnen richten op ontwikkeling van het moederschap. Daarnaast zijn ervaren en enthousiaste woonbegeleiders aanwezig tijdens diensturen. Er worden cursussen en trainingen gegeven en daar waar nodig zal aanvullende professionele hulp worden ingeschakeld.

Indeling gemeenschappelijk deel

De cliënt deelt de badkamer, toilet, keuken en woonkamer. De keuken heeft 2 losse keukenblokjes waardoor de cliënt los van de groep haar eigen maaltijden kan bereiden als dat op dat moment binnen haar leerproces past. In de keuken zullen kooklessen gegeven worden en alle maaltijden genuttigd worden. De gezamenlijke woonkamer is een plek om met je kindje te spelen, te relaxen, televisie te kijken of te praten. Alle ruimtes voldoen aan de wettelijke norm voor kinderdagopvang. Verder is er een gemeenschappelijke scholings- en leerruimte. De appartementjes maken gebruik van hun eigen voorzieningen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

In het Driestroomhuis is plaats voor 6 cliënten. Iedereen heeft een eigen slaapkamer (met kleine kitchenette) en er is een gezamenlijke woonkamer, keuken en tuin. Daarnaast zijn er 2 inpandige appartementen, met eigen douche, wc, keuken en tuintje, waarin cliënten hun aangeleerde vaardigheden in een veilige en gecontroleerde omgeving in de praktijk kunnen brengen.

Situering in wijk

Het Driestroomhuis staat in een kindvriendelijke wijk in Groesbeek, met speeltuintje, buurtsuper en OV verbinding naar Nijmegen (20 bus minuten naar CS) op 5 loopminuten afstand. Het centrum van Groesbeek met vrijwel alle benodigde voorzieningen is binnen 10 fietsminuten bereikbaar. Zwembad op 10 minuten afstand. Consultatiebureau en centrum voor jeugd en gezin: 10 minuten fietsafstand of 15 minuten loopafstand

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

(aanstaande) moeders met (maximaal 2) jonge kinderen tot 3 jaar. Ook vaderprogramma mogelijk. Cliënten krijgen een eerlijke kans om zich voor te bereiden op het moederschap en de benodigde basisvaardigheden te ontwikkelen om voor zichzelf en hun kind te zorgen. Daarnaast oefenen cliënten ook om zelfstandig een huishouden te voeren en om goed met geld om te gaan. Ze leren nadenken over hun eigen normen en waarden en grenzen en leren die aan te geven en die van anderen te respecteren. Participatie van vaders wordt aangemoedigd, maar is maatwerk en de mogelijkheden hiertoe zullen per situatie worden bekeken.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Voor elke cliënt wordt een individueel begeleidingsplan opgesteld in overleg met de cliënt zelf en de begeleidingscoördinator.
Conform de Lima-methodiek* doorloopt de cliënt in 4 fases haar verblijf in huis; in dit traject zal duidelijk worden wat het perspectief is van moeder en kind, of zij daadwerkelijk na fase 4 in staat zal zijn zelfstandig (al dan niet met ambulante begeleiding op de achtergrond) met kind in de maatschappij zal kunnen functioneren of dat er gekeken moet worden naar een andere oplossing.
Voor het scholen van de cliënten zal gebruik gemaakt worden van een werkboek wat binnen het huis speciaal ontwikkeld is voor deze doelgroep aan de hand van het 8-fasen-model van Movisie**.

*Lima: De methodiek, Ilona Brekelmans, Kompaan en de Bocht
**8 fasenmodel in de opvang voor jonge moeders en hun baby, Movisie

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.