Wonen zonder beperking

ONS THUIS begeleid wonen - Chaam

Terug naar overzicht

ADRES: Houtgoorstraat 8 4861RN Chaam

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Op deze locatie wonen maximaal 6 jong volwassenen met een verstandelijke en/of sociaal / emotionele beperking. Het betreft een gemengde groep. Dit is een vorm van beschermd wonen overeenkomstig de normen van de WLZ en de WMO.

Deze locatie is een verbouwde woonboerderij in het buitengebied van Chaam. De woning is landelijk gelegen. Tegenover het pand is een eigen hertenwei en een kippenren. Op deze locatie is de mogelijkheid om door te groeien naar ambulant begeleid zelfstandig wonen. Tevens is de mogelijkheid voor permanente bewoning. Daarbij zijn er slaapdiensten.

Overdag gaat men naar Dagbesteding van Ons Werk, Ons Boerderijke in Achtmaal.
Elke bewoner heeft eigen zit/slaapkamer en gedeelde douches en toiletten. Daarnaast is er een
gezamenlijke woon/eetkamer en een keuken.

Alle bewoners werken aan persoonlijke doelen. Dit waarborgen wij door middel van een Zorgleefplan en evaluaties. Er wordt samen met de bewoner gekeken waar wij aan werken en dit wordt ook gerapporteerd.

Indeling gemeenschappelijk deel

Bij "ONS THUIS" is er een gezamenlijke woonkamer, keuken en badkamer. Iedereen heeft een eigen zit/slaapkamer.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De doelgroep van deze locatie: mensen met LVG en/of GGZ problematiek.
Wanneer een verstandelijke en/of sociaal emotionele beperking zorgt voor de noodzaak van begeleid wonen, is het essentieel dat een persoon met alle waardigheid begeleid wordt. Hierbij is niet de beperking de leidraad, maar de mogelijkheden binnen die beperking.
Een thuis creeër je niet met grote groepen, niet alleen met een wetenschappelijk onderbouwd zorgplan, maar met individuele aandacht, onvoorwaardelijke liefde, veiligheid en respect.
Daarbij is het uiteraard belangrijk dat zij werken aan doelen zodat zij zich blijven ontwikkelen en uitgedaagd hierin worden. Dit kan op gebied van zelfredzaamheid zijn, maar ook op andere terreinen in hun leven.
Wij hebben ontdekt dat structuur in hun leven een belangrijk element is. Dat is vaak hun houvast. Daarom is belangrijk vaste gezichten en een niet te groot team waarbij ze zich veilig voelen.

Aantal bewoners

5

Open plaatsen

1 of meerdere kamers beschikbaar (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

Chaam is bedoeld voor degene die al meer zelfstandig zijn. Bewoners dienen bepaalde vaardigheden al onder de knie te hebben. Er is geen slaapwacht op deze locatie, echter wel een achterwacht.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.