Wonen zonder beperking

Ons Thuis: Begeleid wonen voor mensen met het Prader-Willi syndroom

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Rustige en gemoedelijke sfeer. Een bijzonder gegeven is dat al het eten in de keuken bewaard wordt en dat deze op slot is. De bewoners vinden dit prettig: "Omdat de keuken op slot is, hoef ik niet steeds te denken aan de mogelijkheid om te eten, ik kan er niet bij en we gaan op vaste tijden eten. Dit geeft mij veel rust".

Indeling gemeenschappelijk deel

Op de begane grond zijn twee gezamenlijke woonkamers en keukens. De woonkamers zijn gezellig ingericht met een zithoek en eetgedeelte en hebben openslaande deuren naar de ruime tuin met zitjes en tafeltennistafel. Op de overloop op de eerste en tweede etage zijn ook meerdere zitjes waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. Daarnaast is er een activiteitenruimte met kasten vol spellen en knutselmateriaal.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Alle bewoners hebben een ruime woon-slaapkamer waarbinnen ruimte is voor een bed, bureau, kasten en een zitgelegenheid. Een aantal bewoners hebben een eigen badkamer met douche en toilet, de andere bewoners delen deze voorzieningen met 1 andere bewoner.

Situering in wijk

Ons Thuis bevindt zich midden in een woonwijk (Wateringse Veld). De locatie lijkt een 'gewoon' rijtjeshuis, maar is van binnenuit geschakeld en bestaat uit vier huizen met bovenverdiepingen waar de kamers van de bewoners zich bevinden. Het winkelcentrum, sportschool en OV bevinden zich op loopafstand. Mooie groene omgeving waar met de bewoners regelmatig gefietst en gewandeld wordt.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Ons Thuis is bijzonder omdat hier alleen mensen wonen met het Prader-Willi syndroom. De bewoners hebben een eetstoornis en worden hierbij intensief begeleid. Onze begeleiders zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met het Prader-Willi syndroom en houden aan de hand van een digitaal stippenplan het eetschema van elke bewoner bij. De begeleiding werkt samen met de verschillende specialisten en deskundigen van de Prader-Willi poli uit het Erasmus MC. Door het bieden van structuur in hun eetpatroon hebben de bewoners meer rust in hun leven en zijn zij in staat om ‘uit huis’ te wonen. Zij zijn blij dat zij met gelijkgestemden wonen, omdat in andere woningen hun beperking niet altijd goed begrepen werd.
Quote: Sheriva, bewoonster van Ons Thuis: “Het is een opluchting voor mij dat andere bewoners hetzelfde hebben als ik. Je kunt elkaar daardoor beter helpen omdat je elkaar begrijpt. We wonen heel fijn samen in Ons Thuis”.

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

1 (wachtlijst van toepassing).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Begeleiding zorgt ervoor dat de dagen gestructureerd verlopen. Alle bewoners hebben hun eigen individuele leer- en begeleidingsvragen. Op basis daarvan worden zij ondersteund. Bewoners worden bijvoorbeeld geholpen bij het opstaan, klaarmaken voor vertrek naar hun werk of dagbesteding, ADL, het doen van de was, het opruimen van hun eigen kamer of koken. In het weekend gaan enkele bewoners naar hun ouderlijk huis, anderen blijven bij Ons Thuis. Individueel of gezamenlijk worden er activiteiten ondernomen.

Verder zorgt de begeleiding ervoor dat het ontbijt, de lunch, het avondeten en de tussendoortjes op vaste tijdstippen geregeld zijn en er wordt gezamenlijk gegeten.

Alle bewoners hebben dagbesteding of werk buitenshuis. Bij thuiskomst na de dagbesteding is er altijd ruimte voor het bespreken van de dag en is er aandacht voor de gemoedstoestand van de bewoners. De begeleiding wordt geleverd op basis van PGB/WLZ.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.