Wonen zonder beperking

Papageno Huis

Terug naar overzicht

Het Papageno Huis helpt jongvolwassenen, jongeren en kinderen met autisme om zo zelfstandig mogelijk, zo plezierig mogelijk te leven en een eigen plek midden in de samenleving te vinden. Het huis, gevuld met muziek, zang, sport, spel, dans, theater en beeldende kunst, biedt structuur en invulling...

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Het Papageno Huis is gevestigd in een monumentaal pand met 4 verdiepingen. Op de twee bovenste verdiepingen zijn 12 appartementen voor kamerbewoners.

Indeling gemeenschappelijk deel

De begane grond is het bruisend hart van het Papageno Huis. Er is een klein theater waar allerlei voorstellingen en presentaties worden gegeven. Er is een 'petit restaurant' waar iedereen welkom is voor koffie of lunch.
Voor de bewoners is er nog een gemeenschappelijke huiskamer annex eetkeuken.
Het souterrain biedt geluidsdichte ateliers, een mediatheek en een grote multifunctionele ruimte, geschikt voor allerlei vormen van kunstbeoefening, zoals koorrepetities, schilderlessen of sport en spel

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elk appartement heeft een kitchenette en een badkamer met toilet

Situering in wijk

Het Papageno Huis ligt aan de rand van het dorp Laren in een bosrijke omgeving

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Het Papageno Huis helpt jongvolwassenen, jongeren en kinderen met autisme om zo zelfstandig mogelijk, zo plezierig mogelijk te leven en een eigen plek midden in de samenleving te vinden. Het huis, gevuld met muziek, zang, sport, spel, dans, theater en beeldende kunst, biedt structuur en invulling voor zowel werk, dagbesteding en vrije tijd als voor het leren van zelfstandig wonen.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Bewoners nemen vanzelfsprekend deel aan de in het Papgeno Huis geboden activiteiten, op gebied van werkervaring, dagbesteding en vrije tijd. Zij hebben belangstelling voor muziek, theater, andere vormen van 'kunst met grote en kleine k' en sport en spel.
Bij de begeleiding zullen de individuele wensen en mogelijkheden het uitgangspunt zijn. Samen wordt bepaald waar aan gewerkt wordt en wat er in een ondersteuningsplan wordt afgesproken.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.