Wonen zonder beperking

Pater Vogelstraat

Terug naar overzicht

In de Pater Vogelsstraat op nummer 41 in Beek en Donk staat een voormalige kleuterschool/ kinderdagverblijf. In 2016 is het gebouw volledig verbouwd tot 12 appartementen voor cliënten van het Regionaal Autisme Centrum.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Voormalig schoolgebouw dat in 2016 volledig is verbouwd tot 12 appartementen. De appartementen bestaan uit twee verdiepingen. Op de begane grond bevinden zich de woonkamer met volledig ingerichte open keuken, de luxe badkamer met wastafel, inloopdouche en toilet.


Via een vaste trap naar de eerste verdieping met slaapkamer en bergruimte. Elk appartement heeft een eigen terras. Voor gezamenlijk gebruik zijn er een zeer grote tuin en woonkeuken. Het gebouw is voorzien van zonnepanelen.


Begeleiding is dagelijks aanwezig. Het wonen is op basis van scheiden wonen en zorg. Dit betekent dat de bewoner zelf woonlasten en levensonderhoud betaalt. Huurtoeslag is mogelijk. Gehuurd wordt van Autismewoon.nl.

Indeling gemeenschappelijk deel

Woonkeuken, kantoor, inpandige gangen en een zeer ruime tuin. Fietsenberging en containerberging.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elke bewoner heeft een zelfstandige woning met ruim terras. De woning bestaat uit een woonkamer met open luxe keuken, slaapkamer (loft) met berging en ruimte voor wasmachine en droger.


Situering in wijk

Centraal maar rustig gelegen in woonwijk nabij voorzieningen.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Omschrijving

Als je autisme hebt, heb je het altijd en overal. Autisme moet dan ook niet enkel en alleen behandeld worden in een behandelkamer van een instituut, autisme is een bijzonderheid die vraagt om ondersteuning op allerlei levensgebieden. Wanneer je dat nodig hebt, in een bepaalde fase van je leven. En vooral niet wanneer je dat niet nodig hebt. Bij het Regionaal Autisme Centrum zien we autisme als een onderdeel van je leven. Niet als een ziekte die geneest maar als een eigenschap waar je mee kunt leren omgaan.

Wonen bij het Regionaal Autisme Centrum is gebaseerd op het scheiden van wonen en zorg. Dit betekent dat elke bewoner zelf zijn woonlasten en levensonderhoud betaalt. Huurtoeslag is (vaak) mogelijk. De ondersteuning wordt gefinancierd vanuit een WMO-indicatie afgegeven door de gemeente.
Een WLZ – indicatie ( Wet Langdurige Zorg) is soms ook passend. Er wordt altijd zorg op maat geboden. Bij alle woonprojecten kunnen bewoners dagelijks een beroep doen op de begeleiders.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.